
Palacinky plnené dusenou mrkvou
Suroviny na palacinky zmiešame v mixéri a necháme 30 minút odležať. Pečieme na rozohriatej panvici slabo potretej...

Srnčí chrbát
Žltky, cukor, maslo vymiešam do penista, postupne pridám orechy zmiešané s kakaom a ...

Bravčové srdcia s brokolicou
Bravčové srdiečka vyumývama a dáme variť do slanej vody do mäkka...

Ovocné muffiny bez lepku
Vôňa muffinov s vanilkou nás vždy rýchlo vláka do kuchyne. A ak sa k nim pridá aj čerstvé ovocie, nie je dôvod nezamaškrtiť si...

Kuracie stehná v smotanovej omáčke
Mäso umyjeme a zbavíme nečistôt, ak chceme mať mastnejšie necháme kožu. Ja som nechala z...

Zapekané zemiaky s hráškom
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté ošúpeme. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou.

Zapečené špirálovité makaróny so syrovou omáčkou
Pritrafilo sa mi vrecúško zvláštnych makarónov v tvare špirál, predávaných pod označením Cavatappi № 87....

Baklažán s mugno fazuľkou a s mrkvou
Baklažán umyjeme, nakrájame na 5 mm kolieska, osolíme, okoreníme a necháme postáť 1/2 h...

Kapustnica s fazuľou mungo a vlašskými orechami
Trochu netradičné spojenie kapusty, fazule mungo a k tomu ešte aj vlašské orechy... ja som to...

Baraní guláš s opekanými šúľancami
Syry, zemiaky, kapusta, plody a mäso z lesa... kuchyňa liptovských babičiek vlastne vôbec nebola fádna. Zapojili fantáziu, fortieľ...

Palacinky plnené mandľovým krémom
Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy...

Kysnutý kapustník s čínskou kapustou
Z čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo...

Tramezzino od Panesco
Nie som veľký fanúšik mrazených polotovarov, ale raz sa mi dostal do rúk Tramezzino chlieb od...

Focaccia z Ligúrie
Patrí k neodmysliteľnej súčasti našej domácnosti, vždy je nejaká čerstvá alebo ako čakateľka v mrazničke...

Šakalý dych
Tento recept je nenafotiteľný, ale sľubujem, že v domácej kuchyni to zdokumentujem! Naposledy som fotil...

Dusené huby s paradajkami
Čerstvé huby očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a opražíme v rozpálenom oleji.

Brot von Rosvitta
Tento recept som si doniesla z Rakúska od známej :) Stojí za vyskúšanie

Čokoládové guličky
Všetky použité ingrediencie sú zostatkami z koláčov, ktoré som robila na Vianoce. Množstvo surovín je...

Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda
Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút. Nakladaný...

Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....

Chutný šalát s fetou a kúskami kuracích pŕs
Ľadový šalát nakrájame na rezančeky, pridáme na kocky nakrájanú neošúpanú uhorku a na veľké kocky nakrájanú...

Zmrzlina so šľahačkou a jahodou
Zmrzlina, šľahačka a jahôdka. Mmmmm. Mňam :D Tento recept používam ešte len niekoľko dni ale aj...

Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...

Ľanové krekry
Veľmi dlho som hľadala recept na skvelé crackers (krekry/tyčinky), ktoré by si zaslúžili každotýždňové pečenie v...
Kakaová torta s orechmi
Korpus: Do misky som rozbila 4 vajcia. Pridala som kryštálový cukor a vyšľahala som do penista....
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky