Svieža torta bez múky fotorecept
Ulahodí aj veľkým maškrtníkom. Z toho, čo bolo doma. Korpus orechový, varená plnka s jablkami a tvarohovo- smotanový krém.
na 175 °C
Suroviny
| Orechový korpus: | |
| 60 g |
|
| 2 ks |
|
| 125 g mleté |
|
| štipka |
|
| Jablková plnka: | |
| 5 ks stredne veľké |
|
| 3 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| 2 dl |
|
| 38 g |
|
| Tvarohovo-smotanový krém: | |
| 250 g |
|
| 375 g pochúťková |
|
| 4 PL |
|
| 50 g |
|
| Na ozdobu: | |
| čerstvé |
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
| (na vymazanie formy) |
|
| (na vysypanie formy) |
|
Postup
-
1
Jablková plnka: Štvrtinky očistených jabĺk nakrájam na plátky a podusím spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridám k nim citrónový puding, ktorý som rozmiešala v pomarančovom džúse a uvarím. Uvarenú plnku prikryjem a nechám chladnúť.
- 2
Cesto na korpus: Vajcia rozdelím na bielky a žĺtky. Z bielkov so štipkou soli vyšľahám tuhý sneh. Žĺtky vyšľahám s cukrom do peny. Ručne vymiešam po častiach mleté orechy a nakoniec sneh z vyšľahaných bielkov. Cesto dám do vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme o priemere 22 cm a upečiem vo vyhriatej rúre – 175 stupňov 15 minút. Kontrola špajľou. Korpus nechám vychladnúť.
- 3
Pripravím si tvarohovo-smotanový krém vyšľahaním tvarohu, smotany, práškového cukru a želatínového stužovača.
- 4
Na vychladený korpus vo forme rozotriem jablkovú plnku. Na jablkovú plnku natriem tvarohovo-smotanový krém. Tortu nechám v chladničke približne 3 hodiny.
- 5
Zdobenie si spravte každý podľa svojej fantázie. Dobrú chuť!
Tiež jablková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Děkuji, virtuálně jsem tam coby dup.