Jahodová polievka

natt - fotkanatt, 16. júna 2013
Jahodová polievka
Foto: natt

Kedže teraz máme sezónu jahôd, nedá mi pokoja aby som sem nedala aspoň jeden recept. Minulý týždeň sme celá rodina sedeli na terase za Zobraziť celý popisKedže teraz máme sezónu jahôd, nedá mi pokoja aby som sem nedala aspoň jeden recept. Minulý týždeň sme celá rodina sedeli na terase za obednajším stolom a konverzovali ako obyčajne. Zrazu si brat vydýchol a hovorí " mami prečo v takomto teple nerobíme studené polievky?", na otázku ako si studenú polievku predstavuje odpovedal" nejakú čerešňovú alebo jahodovú by som si dal". A vtedy ma veľmi potešil lebo ja takéto polievky milujem.A tak som sa pustila do "varenia" :)

1-2
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

2 hrnček
2 ks




Postup

  1. 1

    1 a 1/2 šálky jahôd rozmixujeme s citrónovou šťavou a pár lístkami mäty, 1/2 šálky jahôd nakrájame na malé kúsky.

  2. 2

    Medzi tým si namočíme kokos a osladíme ho medom (alebo sladíme už pri mixovaní jahody, tým že prihodíme pár lístkov mäty).

  3. 3

    Do rozmixovanej zmesi pridáme kúsky jahôd a na koniec pridáme kokos ( kedže to nieje práve najlepšia kombinácia -ovocie,tuky- alebo ked máte chuť na krémovejšiu variantu primiešajte do polievky sójový jogurt). Hotovo, jednoduché, osviežujúce :)

Diskusia k receptu

natt
Jasnačka, použiť sa dá každé ovocie či zelenina. Taká ananásová či čučoriedková polievka! mňam :) Môj, ja rada takéto jednoduché vecičky :)
janger
Vyborny dezertik. Alebo osviezujuca polievka na horuce dni. U nas, zial, po par peknych dnoch, zase zima. Jahody a ich vonu mam strasne rada. Boli sme minule na jahodovej farme, maju tam obchodik a nadherne tam vonalo :-). Kupili sme 8kg jahod, robili sme dzem :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia