Fánky z TV fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 13. februára 2011

Viem, že tu nájdete veľa receptov na fánky. Nepátrala som, či tu takýto recept náhodou už nieje. Hoci som vyskúšala aj iné, vždy sa Zobraziť celý popisViem, že tu nájdete veľa receptov na fánky. Nepátrala som, či tu takýto recept náhodou už nieje. Hoci som vyskúšala aj iné, vždy sa vrátim k môjmu prvému receptu, ktorý mám z TV z pred 25 rokov. Nie sú mastné.

30-40 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
3 PL
3 ks
1 KL
 štipka
2-3 PL, (rum)
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si tieto suroviny.

    Fánky z TV (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto.

    Fánky z TV (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pomúčenej doske cesto rozgúľame na hrúbku 0,5 mm.

    Fánky z TV (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Radielkom rozkájame na trojuholníky. V každom trojuholníku urobíme otvor, cez ktorý prevlečieme špic fánky.

    Fánky z TV (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto pripravené fánky kladieme do horúceho oleja a do ružova z oboch strán osmažíme. Do oleja vždy vložíme surovú mrkvu alebo suchú kôrku, aby sa neprepaľoval olej. Kladieme na pijavý papier, aby sme zbavili fánky zvyšného oleja.

    Fánky z TV (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom ich obalíme v práškovom a vanilkovom cukre. A môžeme podávať. " Dobrú chuť! "

    Fánky z TV (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

arasidka
ja by som ich nazvala "zmyselné" fánky, Najprv ONA a potom ON:)))))
tothka
Fánky zvyknem robiť z tvarohového cesta a smažím len vo friťáku . vôbec nebývajú masné, no možno vyskúšam aj túto variantu, máš pekne spracovný postup.
dorisa
Už sa zberam piect fanky , ale nejako mi to nevychadza. Tak si aj tento recept ukladám, dakujem.
tatranka
Zaujímavý recept.Hlavne to krájanie a prepletanie cesta.
siskam
Fajn recept. A človek sa tu aj zasmeje.
klaura
no tieto určite skúsim ... vyzerajú táááák vábivo ... :)
honestka
Tiez robievam taketo, hoci som skusila aj tie pecene. U nas sa vzdy robili trojuholnikove tvary. Vyzeraju velmi chutne.
merihe
určite vyskúšam @arasidka na čo ty nemyslíš,ale sranda musí byť aj keby chleba nebolo a tak to má byť.
mariaklara
Zasmiala som sa aj ja, ste to vy ale potvorky ! Potešilo ma, že sa vám páči ten tvar, taký som tu nikde nenašla. Rct je tak asi pre troch papkáčov, ako maškrtka.
honestka
napiala som ti koment k marshmallow,aby si ho neprehliadla davam ho tu a prosim- tento teda zmaz...
@mariaklara. aky mas stroj? vymiesi ti bezne huste cesto na chlieb? ak ano, tak sa nemas coho obavat- ako som povedala s metlou ho budes slahat o nieco dlhsie, ale kvalitu dosiahnes. skus iba z polovicky. je to len o nieaco hustejsie ako ked sa slahaju bielky s cukrovym sirupm a preto su dobre tie rychle otacky. mozno ze budes velmi milo prekvapena ake je to jednoduche...
honestka
budem sa tesit!
== ked uvidis ako ti to v mise rastie, budes sama vo vytrzeni, neboj, podari sa a das vediet aj ostatnym cukrarkam, ze nielen KitchenAid je stroj....
cica2
krásne sa vydarili, vyskúšam aj tvoje:))
vladkaku
Vyskúšala som, ľahučké ako pavučinka, len som nemala kyslú smotanu - dala som Acidko (4 VL) a pre istotu trošku prášku do pečiva, aby to pri natriasaní napuchlo. Pre troch akurát. Super, vďaka.
js9mxd
Ahoj Mariaklara, dnes som ich skúšal, moje cesto bolo trochu redšie, ale boli výborné.
js9mxd
Nie neboli, ešte aj teraz sú dobré, neviem či sa mi z nich ešte ujde.
luss4
Vyskúšané, chrumkavé a nie mastné. Pridala som trošku prášku do pečiva a sú fakt výborné.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia