Foto: mariaklara
Viem, že tu nájdete veľa receptov na fánky. Nepátrala som, či tu takýto recept náhodou už nieje. Hoci som vyskúšala aj iné, vždy sa Zobraziť celý popisViem, že tu nájdete veľa receptov na fánky. Nepátrala som, či tu takýto recept náhodou už nieje. Hoci som vyskúšala aj iné, vždy sa vrátim k môjmu prvému receptu, ktorý mám z TV z pred 25 rokov. Nie sú mastné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si tieto suroviny.
-
2
Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto.
-
3
Na pomúčenej doske cesto rozgúľame na hrúbku 0,5 mm.
-
4
Radielkom rozkájame na trojuholníky. V každom trojuholníku urobíme otvor, cez ktorý prevlečieme špic fánky.
-
5
Takto pripravené fánky kladieme do horúceho oleja a do ružova z oboch strán osmažíme. Do oleja vždy vložíme surovú mrkvu alebo suchú kôrku, aby sa neprepaľoval olej. Kladieme na pijavý papier, aby sme zbavili fánky zvyšného oleja.
-
6
Potom ich obalíme v práškovom a vanilkovom cukre. A môžeme podávať. " Dobrú chuť! "
@mariaklara. aky mas stroj? vymiesi ti bezne huste cesto na chlieb? ak ano, tak sa nemas coho obavat- ako som povedala s metlou ho budes slahat o nieco dlhsie, ale kvalitu dosiahnes. skus iba z polovicky. je to len o nieaco hustejsie ako ked sa slahaju bielky s cukrovym sirupm a preto su dobre tie rychle otacky. mozno ze budes velmi milo prekvapena ake je to jednoduche...
== ked uvidis ako ti to v mise rastie, budes sama vo vytrzeni, neboj, podari sa a das vediet aj ostatnym cukrarkam, ze nielen KitchenAid je stroj....