Koriandrová omáčka k pečeným zemiakom fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Z koriandrovej vňate otrháme lístky a pripravíme si ostatné suroviny.
-
2
Do mixéra dáme koriandrové lístky, soľ, rascu, cesnak, vodu a trochu olivového oleja. Mixujeme a postupne prilievame podľa potreby olivový olej, kým nemá omáčka krémovú konzistenciu. Na záver omáčku dochutíme trochou octu. Ja som použila jahodový.
-
3
Omáčku uložíme v uzavretej nádobe do chladu. Servírujeme s horúcimi pečenými zemiakmi.
-
4
Obmenou je napr. petržlenovo - koriandrová omáčka. My sme skúsili rozmixovať tieto bylinky v pomere 50:50. Chutila výborne.
Aj som sa ešte chcela spýtať, ak mixuješ cesnak alebo cibuľu, nezhorknú ti, lebo som čítala a aj sa sama presvedčila, že je to tak. Ak nie, bola by som rada, keby som si aspoň cibulu mohla mixovať surovú.