Marcipánové guľky - Panallets fotorecept

kucharka - bez fotkyKucharka, 4. decembra 2018 19:25
Ďalšie recepty »

Marcipánové guľky - Panallets (fotorecept)Foto: kucharka

Panallets sa tradične jedia 1. novembra v Katalánsku, Aragóne a Baleároch. Spájajú sa so sviatkom všetkých svätých a jesenným obdobím. Jedia sa ako dezert a zapíjajú dobrým muškátovým vínom.

30
porcií
20 min
príprava
10 min
na 160 °C

Suroviny

220 g
250 g mleté
1 ks
1 ks uvarený
150 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    V miske zmiešame mandle, cukor, popučený zemiak ( môže byť aj obyčajný ), citrónovú kôru a žĺtok.

    Marcipánové guľky - Panallets (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vznikne nám takéto marcipánové cesto:

    Marcipánové guľky - Panallets (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta tvarujeme guličky, asi tak 3 cm - približne veľkosti orecha.

    Marcipánové guľky - Panallets (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nachystáme si misku s bielkom a misku s píniovými orieškami. Guličky obaľujeme najskôr v bielku a potom v orieškoch, snažíme sa, aby sa ich čo najviac nachytalo.

    Marcipánové guľky - Panallets (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 160 stupňov, 8-10 min., do zlatova.

    Marcipánové guľky - Panallets (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Robila som aj Panallets kde som citrónovú kôru zamenila za pomarančovú, trochu som guličku zmačkla a na vrch som prilepila mandľu. Keď časť mandlí zameníte za kokos a obalíte guľky v kokose budete mať kokosové panallets. A takto môžete meniť alebo pridávať prísady : jahodový džem a budú jahodové, kakao a budú čokoládové, sú aj kávové, pistáciové ... atď.

    Marcipánové guľky - Panallets (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist