Banánový chlebík
Banánový chlebík

Výživný banánovo-cuketový chlebík bez lepku

novalim - fotkanovalim, 14. marca 2022. Komerčný recept.
Výživný banánovo-cuketový chlebík bez lepku
Foto: novalim

Výživné raňajky, chutný snack, desiata či olovrant - to všetko vám zastreší náš recept na banánovo-cuketový chlebík bez lepku. Banán a med mu Zobraziť celý popisVýživné raňajky, chutný snack, desiata či olovrant - to všetko vám zastreší náš recept na banánovo-cuketový chlebík bez lepku. Banán a med mu dodá sladkosť, cuketa vláčnosť, pohánka, kokos a orechy zas potrebnú energiu. A keď do toho všetkého pridáme škoricu a vanilku, prevonia zaraz celý dom. Neváhajte a upečte si tento nadýchaný chlebík ešte dnes.
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
70 minút
príprava
50-55 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks zrelé
1 ks malá
160 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová)
40 g
20 g
100 g roztopené vychladnuté
3 ks
1/4 ČL
1/4 ČL (alebo vanilkový extrakt)
1 PL tekutý
1 ČL
1 hrsť (nasekané)
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Banány roztlačíme vidličkou na kašu a v mise zmiešame s očistenou najemno nastrúhanou cuketou. Pridáme roztopené maslo a jemne vmiešame rozšľahané vajcia a med. V inej mise zmiešame spolu múky, kokos, kypriaci prášok, škoricu a vanilku. Do suchých prísad primiešame banánovo-cuketovú zmes a vytvoríme ani nie riedke ani husté cesto.

  2. 2

    Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej rovnomerne vylejeme. Vrch posypeme vlašskými orechmi, ktoré potom jemne vtlačíme do povrchu cesta.

  3. 3

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 50-55 minút. Skontrolujeme drevenou špajľou, či je aj vnútri dobre upečený.

  4. 4

    Po upečení necháme úplne vychladnúť, môžeme posypať mandľovými lupienkami. Podávame s ovocným lekvárom, medom, maslom alebo čokoládovou nátierkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia