Výživný banánovo-cuketový chlebík bez lepku
Foto: novalim
Výživné raňajky, chutný snack, desiata či olovrant - to všetko vám zastreší náš recept na banánovo-cuketový chlebík bez lepku.
Banán a med mu Zobraziť celý popisVýživné raňajky, chutný snack, desiata či olovrant - to všetko vám zastreší náš recept na banánovo-cuketový chlebík bez lepku.
Banán a med mu dodá sladkosť, cuketa vláčnosť, pohánka, kokos a orechy zas potrebnú energiu. A keď do toho všetkého
pridáme škoricu a vanilku, prevonia zaraz celý dom. Neváhajte a upečte si tento nadýchaný chlebík ešte dnes.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks zrelé |
|
1 ks malá |
|
160 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
40 g |
|
20 g |
|
100 g roztopené vychladnuté |
|
3 ks |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL (alebo vanilkový extrakt) |
|
1 PL tekutý |
|
1 ČL |
|
1 hrsť (nasekané) |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Banány roztlačíme vidličkou na kašu a v mise zmiešame s očistenou najemno nastrúhanou cuketou. Pridáme roztopené maslo a jemne vmiešame rozšľahané vajcia a med. V inej mise zmiešame spolu múky, kokos, kypriaci prášok, škoricu a vanilku. Do suchých prísad primiešame banánovo-cuketovú zmes a vytvoríme ani nie riedke ani husté cesto.
- 2
Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej rovnomerne vylejeme. Vrch posypeme vlašskými orechmi, ktoré potom jemne vtlačíme do povrchu cesta.
- 3
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 50-55 minút. Skontrolujeme drevenou špajľou, či je aj vnútri dobre upečený.
- 4
Po upečení necháme úplne vychladnúť, môžeme posypať mandľovými lupienkami. Podávame s ovocným lekvárom, medom, maslom alebo čokoládovou nátierkou.
Tiež banánový chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu