Jeseter po maďarsky
Očistené porcie jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastróla, podlejeme trochou vývaru a dusíme...
Jahňacia kotleta špikovaná fazuľkou
Jahňací hrebienok odblaníme a zbavíme prebytočného tuku. Potom ho prešpikujeme zelenou fazuľkou, osolíme, okoreníme,...
Kandizované hviezdičky so snehom
Recept je z Vianočného varenia&pečenia z roku 2010, ktorý vydal Nový čas pre ženy, piekla...
Plnený baklažán
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce, koreniny, sôl, podľa chuti.
Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...
Nedeľný šalát
Nedeľným šalátom sme ho nazvali preto, lebo nám zostalo trochu hovädzieho mäsa z nedeľnej polievky. Čo s...
Neapolské palacinky (Neapolitan crepes)
Či ich robia v Neapoli nezaručím, dosť možne, že o nich ešte nechyrovali a ak áno,...
Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...
Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.
Mäkké medovníčky
Myslím, že sú nevyhnutné na Vianoce. Tento recept je zdravý a medovníčky sú ihňeď mäkké....
Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...
Zapečené cannelloni s rybou a so špenátom
Ľahko sa trávi – to je najväčšia prednosť chudého mäska. Ja po ňom rád siaham i...
Teplý šalát s hovädzím mäsom podľa Andrey Zimányiovej
Tento skvelý recept určite ocenia hlavne tí, ktorí chcú byť fit.
Hovädzí guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatistá. Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a...
Zeleninové timbale s kuracím mäsom a kozím syrom
Recept na zeleninové timbale mám z môjho diétneho obdobia. Veľmi som si ho obľúbila vďaka...
Kuracie lasagne
Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji. Pridáme najemno pomleté kuracie mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym...
Hrachovo-zelerová nátierka (vegan)
Blesková nátierka, keď nemám poruke predvarené strukoviny. Základ z hrašky môžeme použiť ako základ odľahčeného...
Pudingovo– smotanový koláč
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame. Potom do zmesi...
Čokoládový bezlepkový rez
V hrubostennej nádobe necháme rozpustiť maslo, horkú čokoládu, smotanu a práškový cukor. V ďalšej...
Lotus Biscoff Twix tyčinky
Do misky som nasypala múku. Pridala som kryštálový a vanilkový cukor a nakoniec maslo. Vypracovala...
Zemiakovo-dubáková štrúdla
Od Rakušanov som sa naučila jednu dobrú vec - takmer všetko sa dá zabaliť do štrúdle alebo...
Fazuľová polievka s quinoou
V hrnci na oleji opražíme na kolieska nakrájaný pór s paprikou niekoľko minút. Pridáme nadrobno nakrájaný...
Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...
Açorda à Alentejana (Portugalská polievka)
Veľmi chutná a hlavne výdatná polievka s vôňou cesnaku a koriadrovej vňate, typická pre juh stredného...
Bramborové lupínky se špenátovo mátovým salátem
Z jarní úrody brambor, špenátu a máty . Inspiraci na salát jsem našla u Jamie...
Šošovicový šalát
Zase som sa dopracovala k téme strukoviny a zdravý životný štýl, a ten biely jogurt ma...
Najjednoduchší jablčník na svete
Tento kolac som videla piect asi pred 4 rokmi v jednej televiznej relacii a odvtedy ho v...
Zapečený pór s mozzarelou
Recept som videla niekde v telke tak som si ho poznačila a dnes bol k obedu, k...