Smotanový puding s veselými jahodami
Jaroslav Cabúk
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
1000 ml |
|
12 plátkov |
|
|
|
|
|
|
|
1 celá |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
500 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Smotanu zahrejeme, ale nevaríme. Pridáme dreň z vanilkového struku, cukor podľa chuti, škoricu a pomarančovú kôru (musí to byť dostatočne sladké).
- 2
Do trochy vody na 10 minút namočíme želatínu, potom ju vo vodnom kúpeli rozpustíme a cez sitko za stáleho miešania precedíme do smotany. Ponalievame do formičiek alebo pohárikov a necháme dobre vychladnúť.
- 3
Jahody umyjeme, nakrájame na plátky alebo kocky, dáme do misky a marinujeme v campari zmiešanom s postrúhanou pomarančovou kôrou, šťavou a posekanou medovkou. Podľa potreby dochutíme cukrom.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu