Smotanový puding s veselými jahodami

Jaroslav Cabúk
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Smotanový puding s veselými jahodami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1000 ml
12 plátkov
1 celá
100 ml
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu zahrejeme, ale nevaríme. Pridáme dreň z vanilkového struku, cukor podľa chuti, škoricu a pomarančovú kôru (musí to byť dostatočne sladké).

  2. 2

    Do trochy vody na 10 minút namočíme želatínu, potom ju vo vodnom kúpeli rozpustíme a cez sitko za stáleho miešania precedíme do smotany. Ponalievame do formičiek alebo pohárikov a necháme dobre vychladnúť.

  3. 3

    Jahody umyjeme, nakrájame na plátky alebo kocky, dáme do misky a marinujeme v campari zmiešanom s postrúhanou pomarančovou kôrou, šťavou a posekanou medovkou. Podľa potreby dochutíme cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrôtka ! Pana Cotta po slovensky. Skúsila by som, ale z polovičnej dávky.