Na krst

sue291 - fotkasue291, 3. novembra 2012
Na krst
Foto: sue291

piskotovy korpus, plnka čokoládová

Suroviny

4 ks
200 g
4 PL
200 g
trochu
500 ml
2 ks
125 g
100 g




Postup

  1. 1

    upecieme si piskot. korpus

  2. 2

    pripravime si plnku, korpus prekrojime, naplnime a tortu potiahneme potahovkou a dozdobime

Diskusia k receptu

3sandra3
akýsi stručný návod na prípravu... a poťahovanie vôbec neviem, ako si urobila
sue291
piskotovy korpus- Vajcia a cukor mixujeme na najvyssom stupni na mixeri do penista, pridame vodu a dalej mixujeme cca 5 min, potom pridame muku zmiesanu s PDP a miesame uz len chvilu aby nam cesto nepadlo:)...dame zapiect polovicu cesta do formy s papierom na pecenie, boky nevytierame, pecieme cca 25 min - 200 stupnov elektr. rura...korpus vyskusame sparadlom...zbytocne neotvarame trubu!! po vybrati z truby ihned vyklopime a dame piect zvysok cesta...nechame vychladnut...pripravime si plnku ...uvarime si puding(mlieko a puding. prasok ) po vychladeni zmiesame s mierne roztopenym maslom vyslahanym s cukrom, vsetko spojime a vyslahame :)...z povrchu korpusu odstranime papier na pecenie a korpusy prekrojime, pokvapkame nejakou aromou, alebo sirupovou vodou a dame plnku, nakoniec plnkou potrieme aj boky a vrch..šup do chladu...po vytiahnuti z chladnicky potahujem z hmotou RDI (roll decor icing) ktoru si vyvalkam a prenesiem rukami na tortu, uhladim zehlickou a prebytocnu hmotu oreziem nozikom plastovym!! a dozdobim postavickami z hmoty fondant, ktore su uz vopred pripravene 2-3 dni aby pekne vyschli:)....dufam, ze som aspon trosku pomohla s navodom..inak vo vrbovom organizujem cukrarske stretko 25.11 kto ma zaujem, prosim piste mi na mali: supkovazuzana@gmail.com :)
sue291
nechce sa mi to pisat do postupu zakazdym..mam to napisane uz na niektorych tortach..ak si niekto pozrie moje dalsie recepty ..najde tam aj postup:) ten je stale ten isty:))
dejna42
prosím ťa niečo bližšie napíš o poťahovke RDI,ja som skúšala len tú z marshmallow cukríkov ale manželovi nechutila tak by som chcela vyskúšať niečo iné, dík:-)
sue291
hmota RDI (roll decor icing) - je urcena na potahovanie, predava sa v malych baleniach alebo velkych baleniach 6kg/ 25 eur, je to asi na 7 tort. Je to hmota makka ktora sa vyvalka cca na 1 - 1,5 cm (menej nie, lebo sa trha) a potom sa rukami alebo pomocou valceka velkeho prenesie na tortu. ja tutuo hmotu kupujem na stranke peceniehrou- kurier mi ju donesie do 2 dni :)
enge149
veľmi pekná,aj ja som piekla na krst,pošlem foto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia