
Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...

Krúpová polievka s mäsom
Aj takto sa dá uvariť sýta polievka z údeného alebo surového kolienka, ktorá poteší.

BB metrový zákusok
Recept jsem získala od mé sestřenice Gábiny, hned napoprvé se podařil, snad jen to, ...

Hovädzina s glazovanou mrkvou
Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na...

Vysmážané kelové listy
Fotka je vlastná, fotka č. 3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené...

Tuniakový šalát
Tento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My...

Bourguignon
Keby som mal kilo hovädzej lopatky a deň voľna, tak si urobím BOURGIGŇON!A ako?Jednoducho-

Náš nedeľný závin
máme radi túto kombináciu chutí, a ako každú nedeľu u nás nesmie chýbať niečo dobré a...

Baklažánové taštičky
Baklažán nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Plátky baklažánu z každej strany osolíme a necháme...

Pemikát - rodný sestrobrat demikátu
Demikát, teda bryndzová polievka, ktorou sa kŕmili všetci hlúpi Janovia a iní mocní bohatieri v...

Cuketový šalát s makom
Recept mám z knihy Apetit Saláty, tu som ho nenašla. Možno Vám dobre padne v...

Nugetová pochúťka
Tento koláčik je obľúbený u mojich detí, keď ho urobím nikdy dlho nevydrží.

Študentský hummus
Ako dôkaz, že aj bez indického chleba a tahini pasty vie byť hummus lahodný :)

Zemiakový šalát s ananásom
Umyté zemiaky aj so šupkou nakrájame na kocky a upečieme na alobale v rúre pri teplote 200...

Višňová strecha
Tento recept som našla v jednom časopise, je stým piplačka ale oplatilo sa :)))))

Kelová polievka s mäsovými knedličkami
Vonku je už riadna kosa, tak som si spomenula na polievku, ktorú varievala o takomto...

Tvarohové pečivo s jablkom
Tvaroh hrudkovitý si najprv popučím a postupne pridám rozšľahané celé vajce, štipku soli, vanilkový a...

Šalát z palmových srdiečok - palmitos
Aj tento recept pochádza z Brazílie, kde sú palmitos, vnútorné krehké časti kmeňov mladých paliem...

Jarné rolky so špargľou
Sklené rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Špargľu očistíme a blanžírujeme...

Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....

Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...

Domáca Ľjutenica
"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali...

Ovocné sorbety (liči, mango, ríbezľové)
Želatínu pred použitím namočíme v studenej vode. Všetky suroviny dáme do hrnca a prevaríme.

Gratinovaný karfiol so zemiakmi
Rúru vyhrejeme na 220 °C. Pripravíme si 4 zapekacie misy, každú s objemom 500 ml,...

Varená treska s kôprovým jogurtom
Našiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a...

Dorayaki s plnkou z červenej fazule (Anko)
Milujem ázijskú kuchyňu, no najviac ma fascinuje japonská, a práve z tej kategórie je aj...