Nekysnuté sladké buchtičky s vločkami a sušeným ovocím

janikbj - fotkajanikbj, 20. novembra 2013
Nekysnuté sladké buchtičky s vločkami a sušeným ovocím
Foto: janikbj

Recept veľmi podobný sladkému írskemu chlebíku, čo tu mám, no s pridanou hodnotou vo forme ovsených vločiek, sušeného ovocia a celozrnnej múky. Dovolím si Zobraziť celý popisRecept veľmi podobný sladkému írskemu chlebíku, čo tu mám, no s pridanou hodnotou vo forme ovsených vločiek, sušeného ovocia a celozrnnej múky. Dovolím si povedať, že celkom zdravé raňajky.

5 minút
príprava
20-30 minút
na 150 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2 - 2/3 hrnčeka (alebo hnedý cukor)
1 ČL
1 ČL
 (slivky, brusnice, marhule, ...)
 alebo slnečnicové semienka (nemusí byť)
1,5 hrnčeka
2 ks
1/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Hrnček som použila s objemom 2 dl. Postup je veľmi jednoduchý - zmiešame suché suroviny (sušené ovocie umyjeme a pokrájame na malé kúsky). Zmiešame kyslé mlieko, vajíčka, vychladené roztopené maslo a túto zmes vlejeme do suchej.

    Nekysnuté sladké buchtičky s vločkami a sušeným ovocím - obrázok 1
  2. 2

    Vareškou vymiešame stredne husté cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre v muffinkovom plechu alebo v chlebíkovej forme. Z rozpísaných surovín mi vyšlo asi 15 buchtičiek. (Košíčky som mohla plniť aj trošku viac, cesto nevyrástlo až tak veľmi, ako som čakala :-)

    Nekysnuté sladké buchtičky s vločkami a sušeným ovocím - obrázok 2
  3. 3

    Buchtičky necháme vychladnúť a podávame s maslom a džemom.

Diskusia k receptu

mariamka
pekne su, aj zdrave, velmi dobra kombinacia surovin, ukladam si :)
janikbj
ďakujem veľmi pekne za reakcie :-) kto má rád, môže pridať aj sekanú čokoládu, tak to bolo v pôvodnom recepte,ale ja som si to zamenila za sušené ovocie, mám ho radšej :-)
alex37
vyzerajú velmi dobre, rozmýšľam či by sa dala zamenit klasicka polohruba za celozrnnú spaldovu polohrubu :-)
eviana
@janikbj , krásne, zdravo, chutne a voňavo si napiekla buchtičky Janielka... mňam, veľmi chválim a isto viem, že sa klasická polohrubá dá zameniť za špaldovu hladkú, alebo aj celozrnnú - som totiž v štádiu experimentovania s múkami milá @alex37 :)
rea1
áno, toto sa mi páči. spravím a budem si nosiť do práce na raňajky, tú ovsenú kašu a jogurty už treba s niečím zameniť. :-)) vďaka.
janikbj
ďakujem, dievčence, som rada, že sa buchtičky páčia. na otázku o múke odpovedala Evička, za čo jej ďakujem :-)
@rea1 , verím, že sa zapáči také spestrenie. ja som syseľ a zvyknem všetko mraziť, takže aj tieto buchtičky som hodila do mrazu, aby som mala poruke, keď budem mať chuť :-)
rea1
@janik , včera som spravila, zvedavosť mi nedala nespraviť. miesto jadierok slnečnice, ktoré som nemala som dala tekvicové, ktoré sú u mňa na stole celoročne. svoju závislosť na nich si ospravedlňujem tým, že veď pravidelný prísun zinku je potrebný. :-)) a pretože som mrcha lenivá, miesto paprania sa s formičkami som cesto naliala do bábovky. a ráno som už tlačila do hlavy s kávou a čajom. je to dobrý recept. rýchly, chutný, človek má pocit, že aj aspoň trochu zdravý. :-) dala som doň hnedý melasový cukor z Maurícia, trochu menej ako 1/2 hrnčeka, úplne to stačilo, lebo má veľmi výraznú chuť. najbližšie, keď mnou nebude lomcovať lenivosť, narobím buchtičky do mrazáku.
takže vďaka za recepis. :-) jana
janikbj
@rea1 :-) som rada, že si vyskúšala a že si spokojná. hej, je to bleskovka, ja som si zmyslela, že ich upečiem presne v strede procesu umyvania riadu :D
irenaw
rada pečiem s kyslým mliekom, veľmi sa mi to páči :-)
janikbj
@irenaw :-) kyslé mlieko je veľmi vďačné na pečenie, tiež ho rada používam. v receptoch mám aj koláč s plnkou z kyslého mlieka - acidko rezy. možno trošku netypické,ale u nás obľúbené .-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia