Kráľovský koláč s plnenými pečenými jablkami
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na náplň: | |
200 g |
|
4 PL |
|
1 ČL zarovnaná |
|
1 bal. (40 g) |
|
2 PL vrchovaté |
|
750 ml |
|
12 ks malých |
|
Na cesto: | |
250 g |
|
150 g |
|
1 bal. (40 g) |
|
150 g zmäknuté (alebo margarín) |
|
1 ks |
|
Na ozdobenie: | |
50 g |
|
Postup
-
1
Na prípravu budeme ešte potreboavť Tortovú formu (Ø 26 cm) a vykrajovač jadrovníkov. Na prípravu náplne nakrájame slivky na malé kúsky. Pridáme rum a škoricu, premiešame a necháme asi 1 hodinu odležať.
- 2
Zo Zlatého klasu uvaríme krém podľa návodu na obale s cukrom a 750 ml smotany. Za občasného premiešania krém necháme vychladnúť. Jablká olúpeme a pomocou vykrajovača jadrovníkov odstránime jadrovníky.
- 3
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Viac ako polovicu cesta vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche a vložíme na dno vymastenej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 15 minút.
- 4
Korpus necháme vychladnúť. Zo zvyšného cesta vytvarujeme dlhší valček a rukou pritlačíme k okraju formy tak, aby sme vytvorili okraj vysoký asi 4 cm.
- 5
Jablká naukladáme vedľa seba na korpus a naplníme slivkami. Medzi jablká nanesieme krém a povrch ozdobíme plátkami mandlí. Vložíme do rúry a dopečieme pri teplote uvedenej v bode 3.
- 6
Koláč necháme vo forme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu