Tvarohovo-kokosová bublaninka s datľami

janita107 - bez fotkyjanita107, 15. októbra 2014
Tvarohovo-kokosová bublaninka s datľami
Foto: janita107

Táto bublanina vznikla v podstate ako "čo chladnička, resp. špajzička dá"... bola nedeľa a čo predsa nesmie po chutnom obede na stole chýbať? No Zobraziť celý popisTáto bublanina vznikla v podstate ako "čo chladnička, resp. špajzička dá"... bola nedeľa a čo predsa nesmie po chutnom obede na stole chýbať? No jasné... fajnový dezert! Chcela som niečo rýchle a hlavne, aby to nebolo moc kalorické... a tak po prehľadaní chladničky a špajzičky som dostala nápad na túto rýchlu a zdravú mňamku...Nechajte sa inšpirovať ;)

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
1 zrelý
2 ks
8 g
100 ml
100 ml
200 g
100 g
1 PL
1 ks
2 hrste
100 g




Postup

  1. 1

    Celé vajíčka, trstinový cukor, med a rozpučený banán spolu vyšľaháme. Postupne zašľaháme olej a mlieko.

  2. 2

    V miske si spolu zmiešame celozrnnú múku s PDP...Mimochodom, keďže bývam vo Francúzsku a Francúzi sú špecialisti čo sa týka pečenia, použila som ich celozrnnú múku obsahujúcu mak, proso a ľanové semiačka...dokonalé! Ale v podstate sa dá použiť akákoľvek múka, resp. môžete do múky zamiešať hrsť maku, sezamu alebo mandľovej múčky. Fantázii sa medze nekladú :)

  3. 3

    Nakoniec obe zmesi spolu vymiešame a vylejeme do vopred vymastenej okrúhlej formy na koláč/tortu (alebo môžete použiť papier na pečenie).

  4. 4

    V miske si zmiešame tvaroh, kokos a vanilínový cukor do hutnejšej zmesi, z ktorej budeme tvarovať guličky. Ak je zmes redšia, pokojne pridajte viac kokosu. Guličky uložíme a jemne zatlačíme do cesta.

  5. 5

    Sušené datle (ak sú s kôstkami, odkôstkujeme) si rozrežeme na polovicu alebo štvrtinky a takisto vtlačíme do cesta.

  6. 6

    Pečieme na 180 stupňoch, cca 30 minút...každá gazdinka pozná svoju rúru najlepšie...Keď už bude vrch koláča hnedý a špáradlo po pichnutí do neho suché, koláčik by mal byť hotový.

  7. 7

    Pred podávaním posypeme škoricou a na vrch dáme datle alebo potrieme ľubovoľným džemom ...každý podľa svojej chute ... voila et bon appétit ;)

Diskusia k receptu

deria
vyzerá to veeeľmi chutne, vyskúšam
alex37
...páči sa mi tvoj koláčik, je "upečený", má "výšku"... proste vyzerá tak ako má koláč vyzerať. Určite aj chutí fajnovo. ***** KK
martamm
Janita, páči sa mi Tvoja zdravá bublanina, čo do použitia surovín, to aj na pohľad :)
janita107
ďakujem vám pekne :)...chutila úžasne, len sa po nej zaprášilo, nabudúce skúsim asi väčší plech :)))
marikahr
tak toto vyzera velmi lakavo; vdaka za novu inspiraciu ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia