Foto: janita107
Táto bublanina vznikla v podstate ako "čo chladnička, resp. špajzička dá"... bola nedeľa a čo predsa nesmie po chutnom obede na stole chýbať? No Zobraziť celý popisTáto bublanina vznikla v podstate ako "čo chladnička, resp. špajzička dá"... bola nedeľa a čo predsa nesmie po chutnom obede na stole chýbať? No jasné... fajnový dezert! Chcela som niečo rýchle a hlavne, aby to nebolo moc kalorické... a tak po prehľadaní chladničky a špajzičky som dostala nápad na túto rýchlu a zdravú mňamku...Nechajte sa inšpirovať ;)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Celé vajíčka, trstinový cukor, med a rozpučený banán spolu vyšľaháme. Postupne zašľaháme olej a mlieko.
- 2
V miske si spolu zmiešame celozrnnú múku s PDP...Mimochodom, keďže bývam vo Francúzsku a Francúzi sú špecialisti čo sa týka pečenia, použila som ich celozrnnú múku obsahujúcu mak, proso a ľanové semiačka...dokonalé! Ale v podstate sa dá použiť akákoľvek múka, resp. môžete do múky zamiešať hrsť maku, sezamu alebo mandľovej múčky. Fantázii sa medze nekladú :)
- 3
Nakoniec obe zmesi spolu vymiešame a vylejeme do vopred vymastenej okrúhlej formy na koláč/tortu (alebo môžete použiť papier na pečenie).
- 4
V miske si zmiešame tvaroh, kokos a vanilínový cukor do hutnejšej zmesi, z ktorej budeme tvarovať guličky. Ak je zmes redšia, pokojne pridajte viac kokosu. Guličky uložíme a jemne zatlačíme do cesta.
- 5
Sušené datle (ak sú s kôstkami, odkôstkujeme) si rozrežeme na polovicu alebo štvrtinky a takisto vtlačíme do cesta.
- 6
Pečieme na 180 stupňoch, cca 30 minút...každá gazdinka pozná svoju rúru najlepšie...Keď už bude vrch koláča hnedý a špáradlo po pichnutí do neho suché, koláčik by mal byť hotový.
- 7
Pred podávaním posypeme škoricou a na vrch dáme datle alebo potrieme ľubovoľným džemom ...každý podľa svojej chute ... voila et bon appétit ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu