Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládový zákusok

majusqa - bez fotkymajusqa, 14. októbra 2017
Čokoládový zákusok
Foto: Majusqa

Suroviny

6 ks
6 PL
1 ČL
6 PL
50 ml
2-3 PL
Krém:
0,5 l
2 bal
100 g
125 g
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme čokoládový puding. 3/4 mlieka dáme variť a v 1/4 rozmiešame puding. Keď je mlieko už horúce vylejeme doň rozmiešaný puding. Varíme do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzi tým si spravíme piškótové cesto. Oddelíme žĺtky od bielkov. Do žĺtkov pridáme cukor a miešame do peny, pridáme olej, kakao sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Poriadne premiešame a dáme piecť na 180 °C. Cesto je hotové, keď sa odliepa od krajov plechu. :)

  3. 3

    Do vychladnutého pudingu pridáme maslo izbovej teploty a cukor a mixujeme na jemný krém. Cukor pridávajte postupne, niekto má rád sladšie a niekto menej sladšie krémy. Natrieme ho na korpus a ozdobíme kokosom, orechmi, čokoládou alebo ako len chcete. :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
@Majusqa oprav si v textu postupu bod 1/ - malinový za čokoládový. Vidím, že jsi se do vkládání pustila s vervou, tak ať se ti daří!
haji
@Haji (14.10.2017 10:44)
Už to vidím, špatně jsem četla. Má to pudingovo malinovú plnku. Koplo by mě to, kdyby bylo vidět rez v reze. Omlouvám se.
evanaaa
@Haji , mne sa zdá, že si to dobre čítala, ja tam žiadny malinový puding nevidím v surovinách, len čokoládový, ale v postupe je malinový...? A podľa názvu je v koláči len čokoláda. Takže @Majusqa , treba opraviť.....
evanaaa
No a zabudla som na hlavné - koláčik sa mi páči, a s tou čokoládou bude aj chutný.
redakcia
@Haji (14.10.2017 10:44)

V bode 1. sme malinový puding opravili na čokoládový. Ďakujeme za upozornenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia