Raffaello rezy so šľahačkou

natassa22 - bez fotkynatassa22, 1. júna 2014
Raffaello rezy so šľahačkou
Foto: natassa22

Vynikajúci svieži zákusok.

50
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 hrnčeky
2 hrnčeky
4 ks
1 hrnček
2 hrnčeky
1 ks
Posýpka:
1 hrnček
2 hrnčeky
Poleva:
1 hrnček
1 hrnček
1 bal
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Vajcia vymiesime s cukrom, pridáme mlieko, olej, múku a PDP. Keď je cesto hotové, vylejeme ho na veľký plech - vymastený a vysypaný kokosovou múčkou.

  2. 2

    Pripravíme si posýpku - z práškového cukru a kokosu, vymiešame to spolu a rovnomerne tým posypeme celé cesto na plechu. Takto pripravené to môžeme dať do vyhriatej rúry na 180° cca na 25 min ( navrchu nám posýpka z kokosu pekne zružovie )

  3. 3

    Kým sa koláčik pečie, pripravíme si polevu - vymiešame mlieko, smotanu a vanilkový cukor. Keď je koláčik upečený, hneď po vytiahnutí ho rovnomerne polejeme pripravenou polevou. Miestami bude syčať, ale to je OK. Vďaka tejto poleve je koláč úžasne šťavnatý a taký "Raffaelo" :)

  4. 4

    Vyčkáme, kým koláčik vychladne, a buď hneď konzumujeme, alebo ho dáme do chladničky zachladiť a až potom podávame. Ja dávam navrch aj domácu šlahačku, zjemní chuť celého zákusku. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

daguska
Zaujímavé.Kokosové majú rady moje priatelky.Vyskúsam.
denyany
Robievam bez tej šľahačky na vrchu-jednak ju nemám rada, jednak je koláč kalorický dosť:-) Naozaj je výborný, šťavnatý, každému doteraz chutil, odporúčam vyskúšať-so šľahačkou, či bez.
ivav
vyzerá zaujímavo, prosím si ku káve...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia