Foto: kristinaviki
Recept som si zložila sama z dvoch podobných receptov, lebo ani jeden mi poriadne nevyhovoval. :) Skusila som niečo vlastné vyskladať a vyšiel tento Zobraziť celý popisRecept som si zložila sama z dvoch podobných receptov, lebo ani jeden mi poriadne nevyhovoval. :) Skusila som niečo vlastné vyskladať a vyšiel tento chutný koláčik. Doporučujem k nemu ale, urobiť si aj sladký omáčkový dip, keďže koláčik je suchší. Dobrú chuť :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
CESTO: | |
4 dcl |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
400 g |
|
POLEVA: | |
50 g |
|
50 g |
|
DIP: | |
200 g (alebo čerstvé) |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Cesto si urobíme nasledovným postupom: 400g ovsených vločiek si vysypeme do vyššej misy, zalejeme ich 4dcl vody (ani studenej ani teplej) nech sa trochu nasiaknu. Následne k mase pridáme všetky 3 banány nakrájané na kolieska a ponorným mixérom všetko spolu vyšľaháme na hladkú kašu.
- 2
Do kaši nastrúhame na hrubom strúhadle obe jablká a mrkvu na jemnom strúhadle. Všetko spolu jemne zmiešame. Nemixujeme. Do masy ešte pridáne 5PL medu, 2PL nadrobno posekaných vlašských orechov a 3PL kvalitného kakaa v prášku. Znova všetko spolu jemne, ale precízne premiešame.
- 3
Zapneme si trúbu na 200 st. Klasickú guľatú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a pevne ju uzatvoríme. Nalejeme hotovú masu/cesto. A dáme piecť na 40 minút (ja som piekla pri spodnom aj vrchnom ohreve s ventilátorom) a koláčik bol akurát. Medzitým ako sa nám koláčik pečie si urobíme sladký omáčkový dip. 200g mrazených jahôd v miske rozmrazíme (al.použijeme čerstvé), pridáme k nim 3PL medu a ponorným mixérom zmiešame. Po dopečení ho dáme vychladnúť a vychladnutý ho natrieme roztopenou čokoládou (50g nugátovej čokolády na varenie a 50g čokolády s podielom kakaa min. 74%). Nakrájame na trojuholníčky a servírujeme s jahodovým dipom. Dobrú chuť ! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu