Marinovaná hruška so škoricovým sabayonom
Kryštálový cukor rozpálime na panvici na karamel, podlejeme červeným vínom, pridáme celú škoricu, ...
Cuketové čili (fotorecept )
Tento recept venujem SJUZ, ktorá obľubuje čili a všetko pikantné. Pôvodne som tento úmysel nemala ( prepáč...
Diabolské kura
(Antílska kuchyňa) Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná....
Hrášková nátierka s mätou
Hrášok rozmrazíme a osušíme a dáme do hlbšej misky. Cesnak pretlačíme, lístky mäty môžeme nakrájať....
Špenátovo-lososová roláda bez lepku
Pri posedeniach s rodinou či priateľmi sa vždy zíde nejaké občerstvenie....
Teľací orech s tuniakovou omáčkou
Tento recept radi robime v letnych mesiacoch pretoze maso sa podava studene. Tuniakova omacka je naozaj skvela!
Cibule v tandoori masala
Recept jsem objevila na netu a je z knížky Špalíček receptů. Výborná chuťovka, ale je...
Rolky pangas so slaninou
platky pangasa pokvapkame olivovym olejom, osolime okorenime. do misky vytlačíme citrón, a premiešame šťavu...
Teľacia sviečková s ružičkovým kelom
Na sviatočný obed som pripravila teľaciu sviečkovú, ktorú som pošas dusenia podliala červeným vínom a dusila...
Hríbovica s údeným mäsom
Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané údené mäso, opečieme, zalejeme mäsovým vývarom...
Mužská svadobno-výročná roláda s mandľovým chodníčkom
Halloween je najoslavovanejší a podľa môjho názoru, aj najváženejší sviatok Severoameričanov. My s mojou ctenou...
Jahodová torta s tvarohovou penou
Z cukru urobíme karamel a naň naložíme jahody nakrájané na kolieska, pridáme citrónovú šťavu a vanilku...
Zemiakový krém s dubákmi v údenom vývare
Túto polievku robievam obyčajne po Vianociach alebo Veľkej noci, ale aj inokedy ked mám vývar z...
Základné rizoto
Pripravíme si predtým: Bujón ohrejeme a necháme ho variť na ohni. Cibuľu nakrájame najemno. Domáci...
Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0, 225 l...
Moravský divoký šíp
Mäso nakrájame na drobné kúsky a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a na ihlicu striedavo napichujeme s...
Kuracie prsia so špenátovou prílohou
Pre milovníkov ľahkých jedál znamená kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny skvelý pocit a lahodnú chuť...
Medové tvarohové rezy s kivi džemom
Sladké pokušenie na tento víkend... tvarohové rezy, ktoré som robila z medového cesta a plnila tvarohovým...
Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...
Zelerová polievka so smotanou
Zeler nakrájame na plátky a uvaríme v 1, 25 l vody domäkka. Potom ho rozmixujeme a...
Pečeňové lievančeky
Sú veľmi jemnučké a vhodné ako príloha k rôznym prívarkom, do žemlí, alebo len tak...
Valentínska tortička
Urobíme si piškotu v tvare srdca ale ja som robila na velkom plechu a potom som si...
Bezlepková farebná kocka
Bielky vyšľahame s cukrom, pridáme žltky, premiešame. Varechou zľahka zamiešame kakao a sódu bikarbonu....
Punčová roláda plnená punčovinou
Milujem punčák v každej podobe, tak konečne prišiel rad aj na punčovú roládu plnenú punčovinou....
Ryba na grile, ragú z čiernej fazule s kokosovým mliekom a mrkvou
Fazuľu namočíme, potom prepláchneme a dáme variť. Uvarenú fazuľu scedíme.
Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami
Ako chlapec som letnú zeleninu, ako je cuketa či patizón, považoval za povinnú jazdu, ...
Rýchly mramorový koláč
Použijeme hrnček s objemom 150 ml. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do penista,...