Foto: unanoche
Pôvodny receptík sme objavili na stránke o chudnutí od Tini. Jej verzia bola s hrozienkami, viac vločková a bez melasy, pečená v rúre. Nám Zobraziť celý popisPôvodny receptík sme objavili na stránke o chudnutí od Tini. Jej verzia bola s hrozienkami, viac vločková a bez melasy, pečená v rúre. Nám viac vyhovuje táto naša tvarohová so slivkami. Veľmi dobre chutia aj slivky kombinované s brusnicami. Tyčinky robíme v domácej pekárničke Moulinex baguette and co - v pekáčikoch na ciabattu.
Postup
-
1
V miske si zmiešame tvaroh, vločky, melasu a nakrájané slivky. Použiť môžme aj iné sušené ovocie napr hrozienka či brusnice alebo ich kombináciu. Hmotu rozdelíme na dve polovice do ciabatta pekáčikov. Vyvaľkáme dorovna - napr pohárom. Podľa chuti možme povrch posypať sekanými orechmi - my používame mandle natural a lieskovce. Orechy zatlačíme pohárom do masy aby lepšie držali. Pečieme 35minút.
-
2
Po vychladnutí nakrájame na tyčinky. Skladujeme v chladničke.
Čo je melasa + foto: bit.ly/XYWn8Y...
Kde ju zohnať: No, tak buď kúpiť z internetu ( bit.ly/YwYD9E...
), ale jednoduchšie je zájsť si do nejakého "Bio obchodu", kde to určite budú mať ;)
- 13 ročný muž
- Registrovaný 3. sept. 2011
takú ,,milú" odpoveď som veru nečakal.Zvlášť od dospelého chlapa, ktorý si napíše do profilu 13 ročný !!!
Samozrejme viem čo to je melasa všeobecne, chodil som do školy predstav si. Nikdy som ju nepoužil pri pečení a ani bežne v obchode som ju nevidel, preto som sa pýtal. Pozrel so si tvoj recept z roku 2011 ,,Osie hniezda na slano" a v bode 3 to vôbec nie je ruka 11ročného dieľaťa.
Ja len toľko k tej tvojej ,,milej odpovedi"