Tvarohové tyčinky

unanoche - fotkaunanoche, 25. novembra 2011
Tvarohové tyčinky
Foto: unanoche

Pôvodny receptík sme objavili na stránke o chudnutí od Tini. Jej verzia bola s hrozienkami, viac vločková a bez melasy, pečená v rúre. Nám Zobraziť celý popisPôvodny receptík sme objavili na stránke o chudnutí od Tini. Jej verzia bola s hrozienkami, viac vločková a bez melasy, pečená v rúre. Nám viac vyhovuje táto naša tvarohová so slivkami. Veľmi dobre chutia aj slivky kombinované s brusnicami. Tyčinky robíme v domácej pekárničke Moulinex baguette and co - v pekáčikoch na ciabattu.

Suroviny

500 g
133 g
1 PL
60 g
podľa chuti:
  natural




Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame tvaroh, vločky, melasu a nakrájané slivky. Použiť môžme aj iné sušené ovocie napr hrozienka či brusnice alebo ich kombináciu. Hmotu rozdelíme na dve polovice do ciabatta pekáčikov. Vyvaľkáme dorovna - napr pohárom. Podľa chuti možme povrch posypať sekanými orechmi - my používame mandle natural a lieskovce. Orechy zatlačíme pohárom do masy aby lepšie držali. Pečieme 35minút.

    Tvarohové tyčinky - obrázok 1
  2. 2

    Po vychladnutí nakrájame na tyčinky. Skladujeme v chladničke.

    Tvarohové tyčinky - obrázok 2

Diskusia k receptu

3sandra3
uhm,,, aké zaujímavé.. znie to veľmi lákavo,,, tiež vyskúšam
angiek
receptik od tini poznam :) naposledy som robila so susenymi marhulami a je to dobre..zvyknem vytiahnut z mraznicky, ked nemam nic na desiatu alebo olovrant .. dobre zasyti
tinca
to sú obrie tyčinky, vydarené:)
dorisa
Krásne sú, a to je ako trvanlivejšie pečivko?, pýtam sa, lebo je v tom tvaroh.
unanoche
Hned po vychladnuti ich davame do chladnicky a vzdy sme ich do troch dni zjedli. Takze netusim ako dlho bezne vydrzia "jedle". Ale ako spomenula uz vyssie Angiek daju sa aj zamrazit a potom vytahovat podla potreby :D
angiek
@unanoche nieti za co, aj tvoj receptik sa mi paci, ten od tini je dost hutny, skusim aj tvoj :) diky
unanoche
@angiek Priznam sa, ze sme sa k tomuto nasmu pomeru surovin dostali vlastne omylom. Povodna davka sa nam zdala prilis velka, preto sme namiesto troch tvarohov pouzili iba dva a zvysok surovin k tomu adekvatne prisposobili. Teda sme si to aspon mysleli :D To, ze ich nerobime spravne, sme zistili az na tretie pecenie :D Nakoniec sme vyskusali aj tie povodne ale presne ako pises - su take hutnejsie, viac na zasytenie. Nam viac sedia tie nase "maskrtne" :D
sneica
tie musia chutiť...pekné úvodné foto...kk
zuzu3011
tak tieto si po 3hodinovom maratone dnes z chuti doprajem, parada :)
janger
@unanoche , prosim ta, pouzila si tvaroh hrudkovy alebo taky kremovy? Tvoje tycinky sa mi velmi pacia.
unanoche
janger, robili sme to uz viackrat - raz z hrudkoveho a zvysne razy z jemneho. Da sa aj aj. Je to len na Tebe comu das prednosti.
janger
Dakujem. Ja totiz mam len riedky-jemny. Ten slovensky hrudkovy tu nie je dostat :-).
janko38
mám otázku: Kde sa dá zohnať tá melasa ešte som ju nikde nepoužil. Rád by som vyskúšal no neviem ako vyzerá melasa :-(
xxx4823
janko38: No, tak najprv si mohol použiť Google a Wikipédiu :)

Čo je melasa + foto:  bit.ly/XYWn8Y...

Kde ju zohnať: No, tak buď kúpiť z internetu (  bit.ly/YwYD9E...
), ale jednoduchšie je zájsť si do nejakého "Bio obchodu", kde to určite budú mať ;)
janko38
@xxx4823
- 13 ročný muž
- Registrovaný 3. sept. 2011
takú ,,milú" odpoveď som veru nečakal.Zvlášť od dospelého chlapa, ktorý si napíše do profilu 13 ročný !!!
Samozrejme viem čo to je melasa všeobecne, chodil som do školy predstav si. Nikdy som ju nepoužil pri pečení a ani bežne v obchode som ju nevidel, preto som sa pýtal. Pozrel so si tvoj recept z roku 2011 ,,Osie hniezda na slano" a v bode 3 to vôbec nie je ruka 11ročného dieľaťa.
Ja len toľko k tej tvojej ,,milej odpovedi"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia