Foto: bambuch
Tento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom čase oprášila a upiekla. Z veľkej rolády Zobraziť celý popisTento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom čase oprášila a upiekla. Z veľkej rolády ostali štyri kúsky.Chutila.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
0,5 kg |
|
1 ks |
|
nastrúhaný |
|
|
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 kg uvarené prelisované |
|
2 ks nasekaná nadrobno |
|
|
|
zelená |
|
|
|
|
Postup
-
1
Deň dopredu si pripravím mäsovú zmes.Mleté mäso zmiešam so šľahačkou/tekutou/pridám nastrúhaný muškátový oriešok,trošku osolím a odložím na 24 hod. do chladu.
- 2
Na potravinársku fóliu si rozotriem odležanú mäsovú zmes do tvaru obdĺžnika.Pomáham si stierkou namočenou v studenej vode.Na mäsovú zmes úhľadne poukladám plátky šunky,plátky syra,surovú/môže byť aj kápia sterilizovaná/červenú papriku,dozdobím zelenou paprikou.Zrolujem pomocou fólie do rolády,ktorú opatrne presuniem na pekáč.Prikryjem alobalom a pečiem cca 45 min.pri teplote 180 C.Po čase teplotu stiahnem na 150 C a dopekám otvorené bez alobalu.Občas polievam vlastnou šťavou z výpeku.
- 3
V šupe uvarené zemiaky prelisujem cez koliečko.Najemno nakrájanú cibuľu spením a pražím do rúžova na masti.Ak je cibuľa opražená,pridám k prelisovaným zemiakom,dochutím soľou.
- 4
Upečenú mäsovú roládu pokrájame na plátky,podávame so zemiakmi,dozdobíme petržlenovou vňaťou,zeleným šalátom,cherry paradajkami.DOBRÚ CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu