Plnená sekaná roláda so zemiakmi

bambuch - fotkabambuch, 20. februára 2013
Plnená sekaná roláda so zemiakmi
Foto: bambuch

Tento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom čase oprášila a upiekla. Z veľkej rolády Zobraziť celý popisTento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom čase oprášila a upiekla. Z veľkej rolády ostali štyri kúsky.Chutila.

8
porcií
90 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
1 ks
 nastrúhaný
20 dkg
20 dkg
1 ks
1 ks
1 kg uvarené prelisované
2 ks nasekaná nadrobno
 zelená




Postup

  1. 1

    Deň dopredu si pripravím mäsovú zmes.Mleté mäso zmiešam so šľahačkou/tekutou/pridám nastrúhaný muškátový oriešok,trošku osolím a odložím na 24 hod. do chladu.

  2. 2

    Na potravinársku fóliu si rozotriem odležanú mäsovú zmes do tvaru obdĺžnika.Pomáham si stierkou namočenou v studenej vode.Na mäsovú zmes úhľadne poukladám plátky šunky,plátky syra,surovú/môže byť aj kápia sterilizovaná/červenú papriku,dozdobím zelenou paprikou.Zrolujem pomocou fólie do rolády,ktorú opatrne presuniem na pekáč.Prikryjem alobalom a pečiem cca 45 min.pri teplote 180 C.Po čase teplotu stiahnem na 150 C a dopekám otvorené bez alobalu.Občas polievam vlastnou šťavou z výpeku.

  3. 3

    V šupe uvarené zemiaky prelisujem cez koliečko.Najemno nakrájanú cibuľu spením a pražím do rúžova na masti.Ak je cibuľa opražená,pridám k prelisovaným zemiakom,dochutím soľou.

  4. 4

    Upečenú mäsovú roládu pokrájame na plátky,podávame so zemiakmi,dozdobíme petržlenovou vňaťou,zeleným šalátom,cherry paradajkami.DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

medovnicek
mleté mäso je u nás v obľube, určite túto tvoju roládu vyskúšam
rein
vypadá šťavnatá,vyskúšam aj ja
bambuch
@rein roláda je neskutočne šťavntá pridaním šľahačky-vyskúšaj-neobanuješ
pacik
Takúto robievam, ale neplnenú, musím vyskúšať podľa teba :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia