CHocoLate muFFins

missislavande - fotkamissislavande, 7. mája 2014

Jednoducho sa Vám budú rozpLývať na jazýčku... Báječne čokoládové muffiniky, ktoré sú po odskúšaní mnóóhých receptov jednoducho moje NUMBER O:N:E :) Sú nadýchané ako Zobraziť celý popisJednoducho sa Vám budú rozpLývať na jazýčku... Báječne čokoládové muffiniky, ktoré sú po odskúšaní mnóóhých receptov jednoducho moje NUMBER O:N:E :) Sú nadýchané ako nebíčko a jemné ako obláčik, no a priateLia tá čokoLáda, zhreší aj ten kto nechce. Najradšej ich pripravujem a následne pekne dozdobím na rôzne oslavy, aLe často si ich moja rodinka odo mňa vyžiada aj len tak cez víkend. So enjoy your great muffin :)

12-15
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

220 g
90 - 100 g
30 g
2 ČL
100 g
100 g
250 g
50 ml
80 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Sypké suroviny ( -> hladká múka, kryštálový cukor, kakao a sóda bikarbóna) sa všetky zmiešajú spolu v jednej miske.

  2. 2

    Horkú a bielu čokoládu ( * odporúčam kupovať kvalitnejšiu, napr. Orion ) posekáme na malé kocky. Takto posekanú čokoládu prisypeme do misky so sypkými surovinami a znova všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Tekuté suroviny ( -> kyslá samotana, polotučné mlieko a olej ) zmiešame všetky spolu v DRUHEJ miske. Nakoniec k nim pridáme vyšľahané vajko a znova všetko spolu premiešame.

  4. 4

    Nakoniec už iba zmiešame tekuté suroviny spolu so sypkými všetko together = spolu :) Cesto nemiešame príliš dlho a nepotrebujeme ani mixér, ja používam len varešku...

  5. 5

    Takto pripraveným cestom plníme muffinikové formy či už papierové alebo silikónové ( mojim osobným favoritom sú skôr tie druhé ) alebo muffinový plech na pečenie. a už len šup do rúry :) a poslušNe čakať...

Diskusia k receptu

denyany
Mafiny som už dlho nerobila a tento tvoj recept ma na ne zas navnadil. Chystám sa na niekoľko osláv v priebehu pár týždňov, tak sa možno ocitnú na mojom zozname pohostenia.:-)
gabi58
Ďakujem za výborný recept. Včera som ich upiekla a musím povedať
že sú naozaj fantastické. Tiež som už vyskúšala veľa receptov a niektoré boli suché, iné tvrdé, ale tieto nemajú chybu. Sú mäkučké a
nie sú suché. Iné už piecť nebudem.
valeri
ááááááá, ďalšia krajanka :-)). Tvoje mafinky cez víkend vyskúšam :-))
missislavande
Veľmi ste ma potešiLi, že Vás všetky potešiLi :) Denyany na oslavy sú jednoznačne najLepšou voľbou, i keď pečiem veľa a rada, pomaLy robím na oslavy už len tento recept v rôznych ozdobných variáciách... Držím palce, aby sa vydarili a všetkým pochutili. gabi58 tak ako píšeš, tieto jednoducho nemajú chybu :) Iné piecť už ani neodporúčam ako som napísala po mnohýých odskúšaných receptoch, je tento ten NAJchutnejší. A nakoniec valeri amedovnicek dúfam, že si pomlsáte, nech sa vám teda dobre upečú baby :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia