Gaštanová torta bez múky (Katkina)

bubrienka1 - fotkabubrienka1, 15. decembra 2014

Aj keď som našla podobný recept na túto fajnotku (na Vareche), pridávam ho, pretože taký, ako som ho ochutnala je výnimočný. ... a netreba Zobraziť celý popisAj keď som našla podobný recept na túto fajnotku (na Vareche), pridávam ho, pretože taký, ako som ho ochutnala je výnimočný. ... a netreba doň veľa vajec :-) Katka, chutil mi a preto som ho pomenovala podľa Teba !!!

12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
2 ks
Krém:
250 g (alebo Milsy nátierka)
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Rozdelíme vajce na žltko a bielko. Rozmixujeme pyre so žltkami, pridáme vanilkový cukor. Vyšlaháme bielka na sneh a pridáme do masy s gaštanovým pyré. Tortovú formu cca 28cm vytrieme maslom, vlejeme cesto a upečieme pri 180 stupňoch 30 minut.

  2. 2

    Kým sa cesto upečie, pripravíme si krém: šľahačku so stužovačom vyšľaháme, pridáme Mascarpone. Natrieme na vychladnuté cesto - korpus nerozrežeme - nie je až taký hrubý.Po urovnaní vrstvy šľahačky nastrúhame gaštanové pyré, a ešte navrch nastrúhame trocha horkej čokolády.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia