Jogurtové rezy s citrónovou polevou fotorecept
Foto: olinecka
Jogurtový korpus, skvelá svieža citrónová poleva, zákusok, ktorý poteší celú rodinu.
porcií
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
120 ml |
|
380-400 ml |
|
z 1/2 citróna |
|
400 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
250 ml (30-33 %) |
|
2 bal. |
|
250-300 ml |
|
250 ml |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Poleva: | |
2 bal. (v prášku) |
|
Alebo: | |
300 g |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny, postupne pridávame olej, jogurt a citrónovú šťavu.
-
2
Múku, prášok do pečiva preosejeme a po častiach vmiešame do vaječného základu. Plech vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 -35 minút.
-
3
Suroviny na plnku.
-
4
Korpus po upečení necháme vychladnúť, pomôckou na krájanie korpus prekrojíme na dve časti.
-
5
Spodnú časť korpusu potrieme marhuľovým džemom. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme vanilínový cukor, mascarpone, tvaroh a plnku rozotrieme. Trocha plnky si odložíme na zdobenie.
-
6
Na plnku položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
V miske podľa návodu pripravíme citrónovú polevu alebo práškový cukor a citrónovú šťavu vymiešame do hladka. Boky zákusku upravíme, a polevou potrieme vrch korpusu. Vložíme do chladničky stuhnúť.
-
8
Pred podávaním krájame horúcim nožom na rezy, ozdobíme odloženým zvyškom plnky, ktorú dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu