Lahodné údené plátky s chrenovou omáčkou

izabella929 - fotkaizabella929, 2. decembra 2011

Nie často robím údené mäsko, ale tentokrát som pridala aj tento recept, lebo mäsko bolo výnimočne lahodné..

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
30 g
250 ml
300 g
 podľa potreby
1 lyžica
1 lyžička
2 lyžice
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Udené pliecko si dám do vody a varím 25.minút.Kým sa mäsko varí, očistím si zemiaky, pokrájam na kolieska a uvarím v osolenej vode.Pokial sa všetko varí, venujem sa príprave chrenovej omáčky..chren som nastrúhala na mixéri.Na masle som si osmahla hladkú múku na svetlohnedo, zaliala som mliekom.Pridala som soľ, cukor a nastrúhaný chren.Za stáleho miešania som uvarila na hustú omáčku.Pred dokončením som omáčku zaliala smotanou a dochutila šťavou z citrona.Uvarené pliecko, som pokrájala na tenké plátky. Na taniri som uložila varené zemiakové koleska, obložila som ich nakrájanou lahodnou údeninou a zaliala som vynikajúcou chrenovou omáčkou.

Diskusia k receptu

hubata
Chrenovica + údené + pyré alebo varené zemiaky. Klasika ktorá nesklame klasikov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia