Foto: darina57
Robila som mojim vnúčatkám.
porcie
na 180 °C
Suroviny
27 ks |
|
27 PL |
|
21 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
Čokoládová náplň: | |
400 g |
|
1/2 l |
|
Pudingová náplň: | |
2 ks (po 250 g) |
|
1/2 l |
|
2 bal. |
|
200 g |
|
100 g |
|
Navrch: | |
|
|
|
|
Ešte potrebujeme: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pláty budu tri. Na jeden plát si vymiesime v robote sneh z 9 bielkov a 5 PL cukru, pridáme 9 žĺtkov a nakoniec 4 PL cukru. Ručne vmiešame 9 PL múky a dáme upiecť na 180 stupňov. Ďalší plát robíme takisto, ale pridáme 6 PL múky a 4 PL orechov a dáme piecť. Pri treťom pláte použijeme 7 PL múky a 2 PL kakaa. Upečieme
- 2
Na čokoládovú náplň si dáme variť šľahačku. Keď zovrie, vylejeme ju na čokoládu a odložíme do chladničky. Vyšľaháme na druhý deň.
- 3
Na vanilkovú náplň si uvaríme vanilkový puding. Ešte do horúceho pridáme bielu čokoládu a necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme maslo s cukrom a spojíme s pudingom.
- 4
Jednotlivé pláty potrieme rumom, džemom a spojíme plnkami. Vrch torty potiahneme hnedoupoťahovou hmotou, boky bielou a ozdobíme figúrkami. Mne ich robila jedna šikovná pani - priznávam, že to mi nejde...
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu