
Pácovaný losos
V mise zmiešame soľ, cukor, badián, kôru z citróna a limetiek a dôkladne...

Žralok so zemiakmi urobený v horkovzdušnom hrnci
Keďže som sa nedopátrala veľmi k receptom, musela som skúsiť sama a vidím, že veľa...

Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...

Malinové palacinky (raspberry pancakes)
V jednej miske zmiešame múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, a škoricu...

Grilované paradajky
Počas grilovačky si pripravte aj tento zaujímavý a netradičný pokrm a určite ním potešíte nie len vašich...

Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...

Zeleninový šalát so syrom, physalis a bielkami
Cez víkend som mala večer chuť experimentovať a ešte k tomu som bola aj hladná. V...

Cícerovo-hubový krém
Polievočku som našla v časopise a hneď ma inšpirovala. Musím povedať, že je naozaj vynikajúca:)

Rustikálna vajíčková nátierka s medvedím cesnakom
Výborná pomazánka na topinku nebo bíle pečivo. Množství surovin je individuální.

Bratislavské rožky
Neviem kto je autorom receptu. Dostala som ho od jednej známej. Nedávno si niektoi ťažkal...

Škoricový bulgur s brusnicami a mäsom
Bulguru okrem slanej chuti pristane aj sladká. Varený s paličkou škorice, sušenými brusnicami a bravčovým...

Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom
Máte radi bezlepkové odpaľované koláčiky? Čo by ste povedali na také venčeky, veterníky alebo fajnové francúzske...

Pečené halušky s krémom
Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť...

Pečené brambory plněné ochuceným tvarohem
Brambory pečlivě umyjeme, překrojíme na polovinu a dáme na plech. Potřeme olejem, osolíme, ...

Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...

Zemiakovo– bryndzová polievka so syrom
Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať a nakoniec za hrsť...

Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...

Bažantí šalát s prepeličím vajíčkom a carpacciom z červenej repy
Bažanta opláchneme a dáme variť s koreňovou zeleninou, cibuľou, zelerom, pórom a petržlenovou vňaťou....

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.

Vanilkový puding s chia semienkami
Máte radi superfood chia semienka? Toto je jednoduchý recept ako si spraviť vanilkový puding s chia semienkami....

Pečené zemiaky s tuniakovou plnkou
Toto jedlo je zdravé, ľahko stráviteľné a hlavne jednoduché na prípravu a aj ten čo nemá...

Králičí závitok s kuracím fášom
Králičí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme naň plátky šunky. Kuracie prsia...

Krémová polievka s cuketovými rezancami a restovanými paradajkami
Cuketové rezance - ak ste ich ešte nejedli, je načase ich vyskúšať.

Špíz s mätovou omačkou a omáčkou z pečeného cesnaku
Pripravíme si zeleninu a ananás na špízy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovice. Papriku umyjeme...

Domáce bonbóny
Bonbóniky sa nepečú a sú pre mslné jazýčky ako stvorené. Majú výbornú chuť. Potešia nielen...

Novoročný pletenec
Trocha experiment so zapletaním kysnutého cesta, inšpirovala ma Honestka pridaním videí do Čistinkinho receptu na vianočku,...

Krém, ktorý sa nezráža
tento receptik som našla na Topreceptoch, autorka je Jana Remková, a pridávam ho lebo je...

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...