Foto: tilau
Tento recept je z českej Tiny a ked som videla tie kvietky tak sa mi zdali povedomé. Podobné sú tu aj od @danculky, Zobraziť celý popisTento recept je z českej Tiny a ked som videla tie kvietky tak sa mi zdali povedomé. Podobné sú tu aj od @danculky, len tieto sú s makovou náplňou. Robila som aj danculkine, boli výborné, len tie moje majú divoké tvary :D
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
42 g |
|
210 ml |
|
100 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
100 g |
|
na potretie |
|
PLNKA MAKOVÁ: | |
100 g |
|
100 ml |
|
50 g |
|
50 g |
|
PLNKA TVAROHOVÁ: | |
250 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Na fotke chýba ešte tvaroh. V polke vlažného mlieka rozmiešame lyžicu cukru a droždie, spravíme kvások. Zvyšný cukor, preosiatu múku, žltok, vanilkový cukor, citr. kôru, zvyšné mlieko a kvások čiastočne rozmiešame a pridáme rozpustené vlažné maslo.Vypracujeme cesto a necháme ho na teplom mieste asi 30 min vykysnúť. Potom cesto zľahka premiesime a necháme znovu 30 min kysnúť.
-
2
Mak sparíme s mliekom, cukrom a necháme vychladnúť. Potom pridáme najemno postrúhané piškoty.
-
3
Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním tvarohu s cukrami. Pomáhala mi pritom aj moja malá pomocníčka, ktorá medzitým šúľala šúľance na obed. :D
-
4
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, pokrájame na štvorce, naplníme makom a zabalíme do guľky.
-
5
Narežeme zárezy na kvietky, v strede palcom utlačíme jamku, potrieme vajíčkom a dáme tvarohovú plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch 12 minút.
Diskusia k receptu