Foto: dorisa
Ešte som mala višne, tak som piekla.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g na pečenie |
|
3 ks |
|
1 štipka |
|
300 g alebo mandle |
|
1 KL |
|
200 g |
|
Krém: | |
500 g vykôstkované |
|
1 ks (extra silné) |
|
250 ml |
|
200 g |
|
1 ks |
|
125 ml |
|
2 PL (na zdobenie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny...
-
2
...a tieto krásne višne.
-
3
Do misky dáme Heru...
-
4
...pridáme mleté orechy...
-
5
...cukor, štipku soli prášok do pečiva...
-
6
...a vajcia.
-
7
Všetko zmiešame na hladké cesto.
-
8
Cesto vlejeme o tortovej formy(lepšie je dať papier na pečenie) ja som nedala, len som vymazala a mala som zlú manipuláciu s korpusom.
-
9
Takto naplnenú formu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 mnút.
-
10
Korup po upečení vyberieme, stiahneme papier a necháme na mriežke vychladnúť. Potom asi jednu tretinu z neho odrežeme(plát) ten použijeme na mrveničku.
-
11
Pripravíme si krém. Višňový džús zmiešame s cukrom, a pridáme tortové želé podľa návodu na sáčku. Uvaríme podľa návodu. Ku koncu pridáme odkostkované višne. Necháme chladnúť.
-
12
Medzitým si zo šľahačky v prášku (podľa návodu) s mliekom vyšľaháme šľahačku.
-
13
Keď začne višňová zmes so želatinou rosolovatieť, tak ju zamiešame do snehu.
-
14
Korpus potom dáme zas do formy a navrstíme naň tento krém a posypeme mrveničkou, získanou namrvením jedenej tretiny korpusu ,posypeme celú tortu.Potom treba dať tortu do chladu aspoň na jednu hodinu.
-
15
Potom tortu ozdobíme višňami.
-
16
Tortu ozdobíme čerstvým ovocím , čokoládovým topingom a podávame.
ale som nepiekla,takže s sobotu bude asi torta...:-)