Foto: ailuj82
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
60 g |
|
35 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 KL |
|
PLNKA: | |
1 ks |
|
300 ml |
|
4 PL |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks /na 500ml tekutiny/ |
|
350 ml |
|
100 ml |
|
/banány, čerešne, broskyne, jahody... |
|
|
|
3 pl |
|
na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Z múky, zmäknutého masla, cukru, žĺtku, soli a citrónovej kôry vypracujeme nelepivé cesto a odložíme do chladničky. Po hodine ho vyvaľkáme buď do tvaru kruhu, alebo na polovicu plechu. Upečieme na plechu vysltanom papierom vo vyhriatej rúre do svetlohneda. /200°C - 12 min/
-
2
V mlieku rozmiešame zlatý klas a uvaríme spolu s cukrom hustý puding. Ešte do horúceho pridáme nátierkové maslo a za občasného miešania necháme vychladnúť.
-
3
Vyšľaháme šľahačku v prášku s potrebným množstvom mlieka
-
4
a spojíme s vychladnutým pudingom. Odložíme do chladničky stuhnúť.
-
5
Limetkový sirup zmiešame s vodou a pridáme želatínu, ktorú spracujeme podľa návodu /v mojom prípade sa rozpúšťala 30 min v studenej vode a potom som ju zahriala asi na 60°C/ a necháme vychladnúť.
-
6
Upečené cesto dáme do formy príslušnej veľkosti /tortová, zapekacia, alebo si vyrobíme z tvrdého alobalu :)/ a uložíme naň nakrájané ovocie.
-
7
Zalejeme vychladnutou želatínou a dáme stuhnúť do chladu.
-
8
Pudingovú plnku preložíme do cukrárenského vrecka a nastríkame na stuhnutú želatínu.
-
9
Na vrch uložíme piškóty a polejeme ovocným sirupom.
-
10
Vrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou a necháme v chlade stuhnúť aspoň hodinku.
Diskusia k receptu