
Deň a noc z mamičkinej truhlice
Tento týždeň sme si pripomenuli smutné výročie mamičky , ktorá medzi nami už 13 rokov...

Zapečený pangasius
Neviem odkiaľ mám tento recept, ale robím ho často, najmä keď mám naponáhlo. Celej...

Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.

Bao buns s hovädzím bulgogi
Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...

Bravčové pliecko pečené na cibuli a cesnaku (a smrčkovcoch alebo aj bez)
Inšpirácia na prípravu mäsa je z internetu, ale nepamätám presne odkiaľ, tak píšem, ako...

Bravčove medailónky
NO ludkovia tak toto je niečo čo nekuchary nepochopia ak si prečitaju :)))) ide o velmi rychly...

Tvarohové koláče z kysnutého tvarohového cesta
Tvarohovejšie to hádam už nejde :-) Sú fantastické!

Ryžový nákyp s tvarohom a ovocnou polevou
Jedlo, ktoré si všetci pamätáme z detských čias a u nás aj tak vždy rýchlo zmizne...

Kysnutý orechový koláč
Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Do misky dáme múku,...

Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou
Túto panenku (zajačika) robíme každý rok, práve v tento deň. Je to špecialitka môjho manžela....

Tiramisu zákusok
Tento zákusok moja rodina nikdy neodmietne. Pochutnali sme si už na rôznych verziách, no najlepšie...

Rýchly koláč s broskyňami
Dnes som dostala chuť na sladké, piekla som keksy pre naše psy a keď už bola...

Halušky so syrom
Mate chut na halusky, ale prejedli sa vam klasicke bryndzove?? Tak skuste velmi chutnu a jednoduchu...

Oblátkové rezy od babičky
Sú to najlepšie oblátkové rezy, aké poznám. Robievala nám ich babka takmer každý víkend.....

Veľkonočná pascha
Na veľkonočnom stole nesmie chýbať pascha. Pokiaľ viem, voľakedy v každej rodine sa pascha piekla. Každý mal...

Restovaná morčacia pečeň
Na malom množstve oleja orestujeme nakrájanú slaninu do chrumkava a potom prihodíme na plátky nakrájaný strúčik cesnaku...

Študentská pečať po domácky
Recept je zo starého časopiu Slovenka. Ja som si ho ku koncu upravila tak, že...

Gnocchi al Gorgonzola
Nečakajte odo mňa, že budem ručne šúľať zemiakové cesto :-) Toto je pohodlný návod na rýchlu...

Kráľovská cesnačka
Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, popražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou,...

Zeleninové rizoto
Vo veľkej panvici zohrejeme olej. Opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s paprikou a stonkovým zelerom pár minút....

Hovädzie plátky na horčici
Vymyslieť, čo dobré po sviatkoch uvariť je ťažké... A tak som zvolila hovädzie mäso a nenáročnú prípravu....

Šošovicová polievka
máme radi túto polievočku... robím ju podľa seba... a vždy do nej okrem šošovice pridám aj niečo...

Báječný recept na cuketové BIO placky, z ktorých nepriberiete
Keď som sa rozhodla pred pár rokmi, že musím schudnúť, z jedálnička som odstránila sacharidy,...

Chlebík s prekvapením
akosi sme sa prejedli klasického chleba vo vajci a tak sme si to trochu vylepšili. občas...

Cviklové krupoto
Krupoto je vlastne rizoto pripravené z jačmenných krúpov. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Ja...

Špaldovo-celozrnné rožky
Veľmi rada používam špaldu- je to druh pšenice, ktorá neprešla procesom šľachtenia ako klasická pšenica...

Bryndzové halušky podľa mojej mamy
Už len slovo bryndza naznačuje, že je to dobrota všetkých Slovákov. Májova bryndza, lahôdková...