Foto: sracz
Jednoduchým postupom prípravy obľúbených raňajok mojeho dávneho detstva, si priam doslova „masochisticky“ vháňam „bolesť“ do duše. Som presvedčený, že nie som sám. Vidím Zobraziť celý popisJednoduchým postupom prípravy obľúbených raňajok mojeho dávneho detstva, si priam doslova „masochisticky“ vháňam „bolesť“ do duše. Som presvedčený, že nie som sám. Vidím pred sebou moje dve najdrahšie víly. Predobrú prekrásnu mamku a vševediacu upracovanú babičku, moju milovanú lady Ann. Ťažil som z výsady prvorodeného syna i vnuka. Máločo z minulosti by dnes uspokojilo do modernej doby narodenú generáciu. Ale my sme vychutnávali domácu váru v podobe lokší, buchiet i knedle s vajíčkom a rady.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL doma škvarená |
|
podľa možností g staršia |
|
2 - 3 PL čerstvé |
|
podľa chuti g |
|
2 - 3 ks čerstvé |
|
Posýpka: | |
3 - 4 PL |
|
Postup
-
1
verili by ste, že to stačí na raňajky dvom dospelým?
-
2
pokrájanú zvyškovú parenú knedľu som na červenohnedo opiekol na panvici s PL domácej škvarenej bravčovej masti; pridal som asi 2 PL masla, vbuchol dve vajíčka, podľa chuti osolil, miešaním vytcoril homogénnu zmes a podával pysypanú bazalkou
-
4
ja to má rád tak, po našom, z panvice
-
5
tak čo, páči sa? Toto je porcia pre moje lepšie a krajšie JA, ktoré si k jednotlivým sústam zakusovalo aj znojemské sladkokyslé uhorky domácej výroby! Spomínate si aj Vy na kuchyne Vašich mamiek a pramamiek?
Ďakujem, pripomenul si mi kus detstva.
nás bolo 5 detí, tak jasné, že sme nevyskakovali a nepreberali sme si v jedle... pre mňa je detstvo spojené s vôňou v peci pečených zemiakov a keď sme si sadli k stolu každí mal svoju doštičku kúsok masla a kúsok slaninky a v strede stola veľká misa v šupe pečených zemiakov... mama ju vždy prikryla čistou utierkou, že aby sa sparili, že sa budú lepšie šúpať... ale možno len chcela aby sme počkali kým trochu vychladnú... aj tak sme nepočkali a pálili sme si prsty aj gamby :-) a sedeli sme za stolom aj hodinu, žiaden televízor len smiech a naše rozhovory... dodnes milujem pečené zemiaky možno aj pre tú spomienku z detstva...