Foto: ajka1812
Táto ryža je prvá, ktorá sa mi zakaždým podarí a chutí naozaj skvelo, pomer dávok zaručí ,že ryža nikdy nie je tvrdá ani rozvarená. Zobraziť celý popisTáto ryža je prvá, ktorá sa mi zakaždým podarí a chutí naozaj skvelo, pomer dávok zaručí ,že ryža nikdy nie je tvrdá ani rozvarená. Takže zbohom varným sáčkom...
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
22 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci osmažíme na masti cibuľku (asi 3 minúty), tak aby nezhnedla. Potom pridáme ryžu, zamiešame. Nechať nech ryža nasaje chuť cibule, pridať osolenú vodu,alebo vývar z bujónu, Prikryť a variť presne 19 minút. ...hotovo...Dobrú chuť
keby bola sypka tak sa neda jest palickami.
Ale je pravda, že pokiaľ nerobím v na to určenom hrnci, tak už sa mi tak nevydarí. Skúsim na budúce dlhozrnnú podľa Vašich rád.
vôbec sa s ňou netrápim, na horúcom oleji ju dám zosklovatieť, až zavonia, posolím a pridám dvojnásobok vody(studenej), prikryjem, nechám ju 3 minúty vrieť(ak by chcela kypieť, iba nadvihnem pokrievku a hneď zaklopím) no a potom vypnem plyn a nechám ju "dôjzď", po 1 hod. ju odokryjem, a ak chceme mať ryžu ako žltí bratia, tak ju nemiešam, no ale moji majú radšej sypkú, tak ju zľahka ponadvihujem a nechám odpariťzbytok vlahy(bez pokrievky) je naozaj supiš:-)