Mozartove kocky fotorecept
Foto: nikola166
Sladké čokoládové rezy pre ozajstných milovníkov čokolády.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
200 g |
|
200 g mleté |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
Krém: | |
6 ks |
|
120 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
Čokoládová poleva: | |
150 ml |
|
220 g |
|
250 g |
|
Na zdobenie: | |
mleté |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky vyšľaháme do peny, postupne pridáme práškový cukor a ďalej miešame. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Jemne vareškou premiešame.
-
2
Takto pripravené cesto navrstvíme na plech (35x22 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 °C asi 20 minút.
-
3
Krém: Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
-
4
Žĺtky vyšľaháme nad parou s práškovým cukrom do peny (asi 15 minút).
-
5
Pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a krátko šľaháme. Kto chce, môže pridať trochu rumu.
-
6
Ešte teplé nalejeme na upečené cesto.
-
7
Poleva: Na polevu si znovu rozpustíme čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli.
-
8
Smotanu ohrejeme (nevaríme) a prilejeme k rozpustenej čokoláde. Premiešame.
-
9
Túto polevu nalejeme na vychladnutý krém a necháme stuhnúť v chladničke.
-
10
Zákusok ozdobíme mletými vlašskými orechmi.
Ďakujem milá haji :) rada by som poslala pár kúskov na ochutnávku :)
ďakujem za milé slová :)
ďakujem za pochvalu, určite vyskúšaj a daj vedieť, ako chutil :)
to je pravda :) jeden kúsok stačí. Ja som si aj množstvo cukru upravila, v pôvodnom recepte bolo uvedených 200g práškového cukru v čokoládovej plnke. Ja som zredukovala na 120g, pretože aj mne sa to zdalo veľmi veľa! Na to množstvo čokolády úplne stačí ! Aj do polevy by sa mal pridať práškový cukor plus med, čo som teda už vôbec nepridávala. To by už bola extrémna sladkosť. A ak sa použije kvalitná horká čokoláda, zákusok až tak sladký nebude :)