Pirohy plnené lekvárom fotorecept
Jedlo ktoré neodmietnu ani tí najnáročnejší. Toto bolo jedlo môjho detstva. Kto na nich vyrastal vie, že je to veľká dobrota.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
podľa potreby |
|
2 ks |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
Dokončenie: | |
(alebo podľa chuti) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Suroviny na pirohy.
-
2
Z múky, vajíčok, štipky soli vymiesime cesto. Ak je tuhé, môžeme pridať trocha vody.
-
3
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm pokrájame na štvorce, viď foto. Do stredu štvorca dáme lekvár, cesto prehneme do tvaru trojuholníka a spojíme.
-
4
Pripravené pirohy. Vodu dáme variť s trochou soli. Do vriacej vody vložíme pirohy varíme, pokiaľ nevyplávaju. Scedíme, necháme odkvapkať a dáme do misy. Maslo rozpustíme, pridáme strúhanku, ktorú opražíme do zlatista. Zmes dáme na pirohy. Dochutíme soľou a posypeme kryštálovým cukrom, každý podľa chuti. Dobrú chuť.
-
5
Ostalo trocha cesta a tak budú domáce rezance do slepačej polievky na nedeľu.
Ďakujem.
Ďakujem,ze si tiež ochutnala v detstve túto, dobrotu.
Ja strúhanku najprv opražím na sucho do ružova, potom pridám cukor a škoricu, posypem pirohy a nakoniec polejem rozpusteným maslom
Ďakujem všetkým zato, že sa recept páči a pripomína detstvo. Pohodový dník, všetkým.
Ďakujem.