Orechové rezance fotorecept

michal1977 - fotkamichal1977, 18. marca 2012

V detstve som mal toto jedlo rád, ale často som ho nejedával. Vďaka strojčeku na rezance sa mi v súčasnosti otvorili možnosti si svoje obľúbené jedlá robiť celkom sám a podomácky...

6
porcií
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks domáce
200 g
40 g
150 g
200 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky a vajec si vymiesime cesto na rezance. Keď je hotové, tak ho zabalíme do potravinárskej fólie aby nám neobschlo.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto nakrájame na cca 1 cm pláty a na strojčeku postupne vyvaľkáme. Na široké rezance používam stupeň 0, 3 a nakoniec 5. Ja mám vždy na stroji domáci motorček... :) Vyvaľkané pláty si zatiaľ odložíme na utierku odpočinúť na 20 minút.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celé orechy spolu s kúskom masla prehrejeme. Keď je všetko horúce, pridáme kryštálový cukor a necháme skaramelizovať. Výsledok bude niečo podobné ako pekanové orechy.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A toto sú skaramelizované orechy.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odpočinuté cesto nakrájame na stredne dlhé časti a porežeme strojčekom na široké rezance. Dáme do vriacej vody a uvaríme. Kedže sú to čerstvé domáce rezance, takže ich varíme len 5 minút. Ale každý si to musí určiť sám podľa hrúbky cesta.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarené rezance zmiešame s roztopeným maslom a zmesou pomletých orechov a cukru. Pomiešame a navrch dáme skaramelizované orechy. Dobrú chuť.

    Orechové rezance (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
niet nad domáce rezance,aj ich robím a mám presne taký istý strojček,na ktorý nedám dopustiť a podobne päťročného pomocníka,ktorý ak zbadá že idem robiť rezance tak už sa hlási "krútiť"
mám rada rezance s orechami ale robím ich len s obyčajnými zomletým orechami, tie tvoje karamelové sa mi veľmi páčia, to určite vyskúšam...

Pridaj komentár k receptu: