Foto: barbella
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Nachystáme si potrebné suroviny.
-
2
Žĺtky oddelíme od bielkov. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. Odložíme do chladničky. Do žĺtkov pridáme práškový cukor a vyšľaháme.
-
3
Do žĺtkov s cukrom pomaly pridávame olej a vodu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
4
Pomalým miešaním (už nie mixérom) pridávame sneh.
-
5
Formu na bábovku vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Dbáme na to, aby to bolo naozaj poriadne!!! Polovicu cesta vylejeme do formy.
-
6
Do druhej polovice pridáme kakao a vymiešame. Opäť nalejeme ľubovoľne cik-cak.
-
7
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C. Rúru aspoň prvých 20 minút neotvárame!!! Doba pečenia závisí od rúry, ale tak mne sa piekla cca 35 minút. Do bábovky pichneme špajdľu alebo príborový nôž. keď nie je od cesta, máme hotovo.
- 8
Upečená :-) dobrú chuť!!
- 8
Diskusia k receptu