Čokoládová torta - fantasta

3sandra3 - fotka3sandra3, 12. júna 2011
Čokoládová torta - fantasta
Foto: 3sandra3

Recept pochádza z časopisu Báječná žena spred 7 rokov.

60 minút
na 160 °C

Suroviny

440 g
6 ks
150 g
125 g
1 ks
150 g
3,75 dl
250 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu nastrúhame nahrubo a 140 g z nej roztopíme vo vodnom kúpeli.

  2. 2

    Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme žltky a pomaly zašľaháme vychladnutú, ale tekutú roztopenú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy, v ktorej máme papier na pečenie a upečieme.

  3. 3

    Druhú časť čokolády tiež roztopíme a necháme ju vychladnúť, ale tekutú ju zmiešame s mascarpone. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme do čokoládového krému.

  4. 4

    Korpus /vychladnutý/ rozdelíme na tri časti a naplníme krémom. Krémom natrieme aj boky a vrchnú časť torty. Ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Diskusia k receptu

abend
@3sandra3 suuuper recept, dobrá kalorická bomba, ale pri najbližšej sviatočnej príležitosti vyskúšam. Takéto dobroty sa predsa neservírujú iba tak pre nič za nič. Recept už je v mojej KK.
1x lianka
evanaaa
Tiež sa mi zdá výborná, ale iba na oslavu raz do roka, lebo ako uviedla Marienka, vychádza trochu drahšie, ak by sa mala použiť kvalitná čokoláda a ešte to mascarpone, ale ten výsledok - chcela by som ochutnať.
elisticka
no ja by som namiesto draheho mascarpone pouzila banovecku natierku neochutenu a nikto by ani nepoznal rozdiel ako to robim pri tiramisu...inak super torticka ukladam a a vyskusam potom napisem ci to chutilo....
3sandra3
@marienka44 dnes som robila túto tortu, áno, korpus sa dá prerezať na tri časti , po upečení je cesto takmer zarovno formy, takže forma je plná , piekla som vo forme s priemerom 20 cm,....a všetkým odporúčam, je výborná,,,,
3sandra3
čokoládovú polevu som robila , ktorú mi poradila @Sovka62 , 150 ml smotana na šľahanie a 200 g horkej čokolády, zohrejeme, miešame,,, ale nevaríme!!
ajusa
Baby, prvý krát niečo komentuje... skúste si objednať tortu niekde v cukrárni...? dajú vám tam margarín, takže to jedno mascarpone určite neriešim, torta je určite fantastická. Blížia sa mi narodeniny, okrúhle, a tiež chcem niečim ohúriť. Zháňam nejakú čokoládovú bombu, neviete o niečom???
alexdidi
Nákladná torta,ale vyzerá veľmi dobre.obrázok ma však trochu zavádza,pri takom množstve čokolády by mala byť tmavo čokoládová,myslím.
hanuska
až taká nákladná nie je a dá sa použiť čokoláda 200g balenie z Lidla a je tam dostať aj lacnejšie mascarpone (alebo ako spominala elisticka tak bánoveckú nátierku)
1x lianka
alex17
táto torta je fakt fantastická už som ju robila nie jeden krát :) a naozaj chutí výborne :) a to mascarpone nie je až také podobné ako bánovecká- do Tiramisu áno ale do tejto torty radšej mascarpone-dodá krému tú správnu lahodnú chuť- a to cesto-veľmi si ho obľubujem lebo krásne "vyjde" a potom sa dá krásne rozrezať na tie 3 časti :)))
alex17
a foto len preto trochu klame lebo ako vidím je odfotená fotka torty z časopisu-tá torta v skutočnosti je potom naozaj taká pekná čokoládovo hnedá :)))
nikuska132
Torta je úžasna robila som ju na narodeniny a nevydržala ani pár hodín inú už ani nechcem :)
3sandra3
@nikuska132 to sa veľmi teším, že si naša v tejto torte svoju obľúbenú pochúťku. Ver mi, u nás je to rovnako.
monnikka
čokoláda ide pol na pol do cesta a do plnky? chystám sa na ńu a neviem či som dobre pochopila....
3sandra3
@monnikka nie pol na pol, ale do cesta ide 140 g a do plnky 300 g. Tak nech sa ti podarí a nech vám chutí.
leleh
ahojte, chcem sa spytat, nechyba tam trosku ten dzem na potretie aspon jedneho platu resp, hodilo by sa to tam?
3sandra3
nie, džem vôbec nie, je to čisto čokoládová torta. Ale ak máš rada a chceš trocha zmenu, kľudne daj :-)
3sandra3
A dnes upečené rezy podľa tohto receptu. U nás veľmi "ide"....






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia