Foto: 3sandra3
Recept pochádza z časopisu Báječná žena spred 7 rokov.
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Čokoládu nastrúhame nahrubo a 140 g z nej roztopíme vo vodnom kúpeli.
- 2
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme žltky a pomaly zašľaháme vychladnutú, ale tekutú roztopenú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy, v ktorej máme papier na pečenie a upečieme.
- 3
Druhú časť čokolády tiež roztopíme a necháme ju vychladnúť, ale tekutú ju zmiešame s mascarpone. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme do čokoládového krému.
- 4
Korpus /vychladnutý/ rozdelíme na tri časti a naplníme krémom. Krémom natrieme aj boky a vrchnú časť torty. Ozdobíme čokoládovými hoblinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
robila som včera pre neter k 18.
fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10432128_81877...
fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10431488_81877...
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10592632_81877...
A preco je krém bledý, ked je v nom az 300 g cokolady?