Krkovička na poľovnícky spôsob fotorecept

pusta - fotkapusta, 18. apríla 2013
Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept)
Foto: pusta

Krkovička je šťavnaté mäsíčko, rovnako dobré na pečenie i na dusenie. Pokrájala som ho na rezne, opiekla so,m ich. Vo výpeku som orestovala cibuľu Zobraziť celý popisKrkovička je šťavnaté mäsíčko, rovnako dobré na pečenie i na dusenie. Pokrájala som ho na rezne, opiekla so,m ich. Vo výpeku som orestovala cibuľu na údenej slaninke, pridala som borievky, nové korenie a bobkový list, dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené. Pod pokrievkou som celé podusila, šťavička sa zahustila múkou, v ktorej bolo mäsko obalené a na stole bola chutná Krkovička na poľovnícky spôsob.

3
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

450 g
1 malá hrsť alebo iné huby
50 g
1 ks
1 - 2 strúčiky podľa veľkosti
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
2 guličky
3 guličky
1 PL
3 PL alebo bravčová masť




Postup

  1. 1

    Vykostenú krkovičku som pokrájala na rezne, narezala okraje, naklepala a osolila z oboch strán.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich 1 hodinu odpočinúť v chladničke.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sušené dubáky som namočila na 30 minút do vlažnej vody.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu som pokrájala na mesiačiky.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistila som cesnak.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Domácu údenú slaninku som pokrájala na prúžky.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rezne z krkovičky som poprášila z oboch strán hladkou múkou.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V rozpálenom oleji som ju sprudka opiekla 2-3 minúty z jednej i...

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...druhej strany, kým nedostala červenú chrumkavú kôrčičku a vybrala som ju na tanier.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vo výpeku som opiekla údenú slaninku.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na údenej slaninke som orestovala cibuľu, pridala som prelisovaný cesnak, celé borievky, celé nové korenie a bobkový list.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Priviedla som do varu, vložila som opečené rezne a prikryté pokrievkou som dusila na strednom plameni asi 15 minút, kým rezne a dubáky nezmäkli a šťavička sa zahustilla múkou, v ktorej boli obalené.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    pohľad z blízka.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Podávala som horúce s dusenou ryžou a ľadovým šalátom. Rezne z krkovičky nasiakli chuťou cibule, slaninky, dubákov a použitých korenín. Môžete podávať aj so zemiakmi v akejkoľvek úprave a ľubovoľným šalátom. Toto jedlo si viem dobre predstaviť aj s čerstvo upečeným domácim bosniakom - vid rp od @Iva63.

    Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

izabella929
Hneď som vedela, že je tvoj recept...mňamózne mäsíčko, fajnová príloha..všetko ako má byť.-)))super...
elysa
ďaľšia dobrota, v blízkej dobe urobím...KK
pivonka
Krkovičku mám aj ja rada a poľovnícky spôsob ma zaujal, vedela som, že tam budú borievky. Rýchlo som však vychladla, dubáky nemám, takže bohužiaľ.
pusta
@pivonka , niet dôvodu, aby si vychladla. recept ťa zaujal a nemusíš mať práve dubáky. kľudne daj iné huby, aké ti chutia a aké máš. dakujem ti.
dajanca
niet nad rezne z krkovičky... v nedeľu vyskúšam :-)
dorisa
Ukladám..krkovičku často kupujem. Ďakujem.
babkamt
Tú porciu v bode 15 môžeme ochutnať ? Degustátorov by nás tu bolo viac .
pusta
@dajanca , súhlasím s tebou. budem veľmi rada, ak vyskúšaš. dakujem.
mesiar50
Logícký výklad postupu prípravy jedla,pekné foto a finálne jedlo je okúzlujúce.
manya
toto isto urobím,konečne použijem aj borievky, nekúpila som ich nadarmo,len ten môj zemiakový musí mať k tomu zemiaky.
pusta
@manya , budem rada ak vyskúšaš, spokojne zvoľ zemiaky v akejkoľvek úprave, aká vám chutí. dakujem.
lusinkab
:-) @pusta co recept to skvost,nadherny dobre,ze mam uz po obede lebo by som asi obrazovku olizala :-)
ivka268
ulozene,odskusane,istotne nerobene posledny krat...dakujem :))))
pusta
@ivka268 , som veľmi rada, že sa vydarila a chutilo. to ja dakujem tebe.
ivka268
sice som robila z kare namiesto krkovicky ale myslim ze prazdne taniere mojich dvoch hladosov hovorili za vsetko :))
janikbj
dnes sme mali na obed. dusila som to v tlakovom hrnci. naozaj vynikajúci recept, určite ešte uvarím :-) ďakujem
pusta
@janikbj , to ma teší, že si odskúšala, prekvapilo ma, že si dusila v tlakovom hrnci, ved čas dusenia krkovičky je len 15 minút, ale ked si naučená takto, tak prečo nie?
som rada, že tento recept považuješ za vynikajúci a ešte určite zase uvaríš.
dakujem ti za pochvalu a úžasnú správu.
janikbj
@pusta , hej no, som zvyknutá všetko dusené mäso zavrieť do tlaku :D mňa prekvapilo, že by sa to udusilo klasicky za 15 min :D tak či tak,mäsko je výborné ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia