Foto: pusta
Krkovička je šťavnaté mäsíčko, rovnako dobré na pečenie i na dusenie. Pokrájala som ho na rezne, opiekla so,m ich. Vo výpeku som orestovala cibuľu Zobraziť celý popisKrkovička je šťavnaté mäsíčko, rovnako dobré na pečenie i na dusenie. Pokrájala som ho na rezne, opiekla so,m ich. Vo výpeku som orestovala cibuľu na údenej slaninke, pridala som borievky, nové korenie a bobkový list, dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené. Pod pokrievkou som celé podusila, šťavička sa zahustila múkou, v ktorej bolo mäsko obalené a na stole bola chutná Krkovička na poľovnícky spôsob.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
450 g |
|
1 malá hrsť alebo iné huby |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 - 2 strúčiky podľa veľkosti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
2 guličky |
|
3 guličky |
|
1 PL |
|
3 PL alebo bravčová masť |
|
Postup
-
1
Vykostenú krkovičku som pokrájala na rezne, narezala okraje, naklepala a osolila z oboch strán.
-
2
Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich 1 hodinu odpočinúť v chladničke.
-
3
Sušené dubáky som namočila na 30 minút do vlažnej vody.
-
4
Cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
-
5
Očistila som cesnak.
-
6
Domácu údenú slaninku som pokrájala na prúžky.
-
7
Rezne z krkovičky som poprášila z oboch strán hladkou múkou.
-
8
V rozpálenom oleji som ju sprudka opiekla 2-3 minúty z jednej i...
-
9
...druhej strany, kým nedostala červenú chrumkavú kôrčičku a vybrala som ju na tanier.
-
10
Vo výpeku som opiekla údenú slaninku.
-
11
Na údenej slaninke som orestovala cibuľu, pridala som prelisovaný cesnak, celé borievky, celé nové korenie a bobkový list.
-
12
Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené.
-
13
Priviedla som do varu, vložila som opečené rezne a prikryté pokrievkou som dusila na strednom plameni asi 15 minút, kým rezne a dubáky nezmäkli a šťavička sa zahustilla múkou, v ktorej boli obalené.
-
14
pohľad z blízka.
-
15
Podávala som horúce s dusenou ryžou a ľadovým šalátom. Rezne z krkovičky nasiakli chuťou cibule, slaninky, dubákov a použitých korenín. Môžete podávať aj so zemiakmi v akejkoľvek úprave a ľubovoľným šalátom. Toto jedlo si viem dobre predstaviť aj s čerstvo upečeným domácim bosniakom - vid rp od @Iva63.
dakujem za správu.
som rada, že tento recept považuješ za vynikajúci a ešte určite zase uvaríš.
dakujem ti za pochvalu a úžasnú správu.