Slivkový koláč s mrveničkou

petkaaaaaa - fotkapetkaaaaaa, 30. júla 2012

Tento recept mám z jednej kuchárskej knihy a je ozaj výborny...vždy ked je obdobie sliviek tak ho robíme :)

15
porcií
15 minút
príprava
25.min minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
120 g
120 g
3
50 g alebo solamyl
pol vrecúška
štipka
mrvenička:
200 g
200 g
8 PL zmäknuté
500 g




Postup

  1. 1

    Koláčové cesto pripravíme tak, že ušľaháme cukor s vajcom a maslom, pridáme múku, škrob, štipku soli a prášok do pečiva.

  2. 2

    Vymastime a hrubou múkou vysypeme plech. Nalejeme na neho cesto a pokryjeme slivkami (rozpolenými, vnútornou rozkrojenou stranou nahor, šupkou dolu). Potom posypeme husto mrveničkou a upečieme pri 180 stupňov cca. 25-30 min. záleži od trúby :)

  3. 3

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

snezienka11
Mňam mňam! Ten by som si dala. Vidím, že vám už dozreli tie slivky, a ty s kuchárskym myslením a jazýčkom ako ja si hneď niečo upiekla. :) Krásne sa ti podaril. Všetky si opisujem do svojho zošita s receptami. :)
medovnicek
aj teba zlákalo slivkové pečenie, tak ako mňa, ten tvoj koláčik môže byť výborný, mám veľmi rada spojenie ovocia a drobenky
orchidea
teším sa, slivky už pomaly dozrievajú tak nesmie u nás chýbať kysnutý slivkový koláč ... ale aj ten tvoj nekysnutý sa mi páči...ukladám si recept
petkaaaaaa
veru vynikajúci je a teraz slivková sezóna v plnom prúde treba piecť a presne tak ovocie a drobenka to je najlepšie :) no zuzi za chvilku aj lekvár pojdeme robiť :)
klaura
práve u nás rozvoniava kysnutý slivkový s mrveničkou ... nabudúce vyskúšam tento tvoj koláčik ...
snezienka11
Včera som ho robila a nemám slov aký bol výborný. Nemusela som čakať pokým by mi vykysol kvások, keby som robila kysnutý slivkový koláč. Bol o 100 krát lepší.
Cesto bolo krásne nadýchané a vláčne, príprava rýchla a jednoduchá. No a nakoniec tá chuť....každému tento koláčik odporúčam spraviť. ˇ
ĎAKUJEM Peťa za recept :)
anicka77
rada by som vedela ako mam tie polievkove lyzice toho masla odmerat na mrvenicku kolko je to gramov ???
elysa
včera som koláčik upiekla, práve pre jeho jednoduchosť, a už je po ňom...jednoduchý a chutný, do mrveničky som pridala aj mletú škoricu, budem ho robiť aj s iným ovocím...:))
rosemargaret
Mne tento kolac asi nevysiel. Zda sa mi velmi mastny .... maslove cesto s maslovou mrvenickou .





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia