Foto: eskarine
...skvelo chutia, dlho vydržia a sú aj relatívne zdravé, tak verím, že sa budú páčiť :) Pôvodný recept sa volá "mlynárove pusinky" a venovala Zobraziť celý popis...skvelo chutia, dlho vydržia a sú aj relatívne zdravé, tak verím, že sa budú páčiť :) Pôvodný recept sa volá "mlynárove pusinky" a venovala mi ho kamarátka, no postupne som ho prispôsobila chúťkam rodinných príslušníkov. Vidíte, už som spomínala, ako strašne radi máme tie božské sladko-kyselkavé sušené brusnice v spojení s chrumkavými vločkami? Čokoláda, hrozienka, slivky, figy, datle ani oriešky nič nepokazia... ale brusnice sú jednoducho to najlepšie, čo do nich môžete dať :D
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Maslo roztopíme na panvici za občasného miešania a následne doň vsypeme ovsené vločky.
-
3
Upražíme ich dozlata až zlatohneda. Mali by začať krásne rozvoniavať, až budú hotové. Potom prisypeme všetok cukor (práškový aj vanilkový) a miešame, kým "nezmizne". Miešajte poctivo. Pár spálených vločiek sa v keksoch stratí, ale prevládať by mali hnedé, nie čierne :D
-
4
Presypeme do kovovej misky alebo hrnca, pridáme brusnice, zamiešame a necháme ochladiť.
-
5
Pridáme múku (hladká, ale môže byť aj grahamová) a vajíčka.
-
6
Vypracujeme sypké, ale lepkavé cesto (viď fotka).
-
7
Tvarujeme keksíky a kladieme na plech (najlepšie s papierom na pečenie). S cestom sa robí dosť zle, tak som si dopredu urobila guľôčky a tie potom rozťapkala a dala na plech.
-
8
Pečieme pri 180°C, kým nie sú zospodu hnedé (asi 20 min., záleží od rúry). Necháme ochladiť a buď chrumkáme sami doma, alebo ich zabalíme a urobíme radosť niekomu inému :)
ukladám do KK
varecha.pravda.sk/recepty/ovsenne-gulicky/23062-recept.ht...
brusnicu mám a aj vločky.
Agave je super, nizkokaloricke a velmi zdrave sladislo bez Eciek.
Celozrnnou mukou nic nepokazite, akurat vsaje viac tekutin, mozno pridame 1 PL vody, ziadny tozdiel tam nie je, akurat urobime viac pre svoje crievka a zazivanie :-)