Foto: boise
Keď tak na to pozerám, za chvíľu tu dostanem indiánske meno: "tá, čo si všetko zjednodušuje". Ale môžem ja za to že ma rýchle Zobraziť celý popisKeď tak na to pozerám, za chvíľu tu dostanem indiánske meno: "tá, čo si všetko zjednodušuje". Ale môžem ja za to že ma rýchle a jednoduché recepty fascinujú? Buchty bez čakania kým cesto vykysne. Veď to je hotový sen. :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mlieka pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a dáme zohriať.
-
2
Kým sa mlieko zohrieva, do misky si pripravíme múku, pridáme trošku soli a štipku sódy bikarbóny.
-
3
Do polovice zohriateho mlieka si rozdrobíme kocku droždia a necháme podrásť.
-
4
Do nádobky s múkou, soľou a sódou bikarbónou vlejeme mlieko s droždím, olej a prilievame druhú polovicu mlieka. Vypracujeme cesto.
-
5
Cesto by sa nemalo veľmi lepiť na ruky. Aby sa vám s ním ľahšie pracovalo, môžte si ruky potrieť olejom.
-
6
S cestom HNEĎ pracujeme, rukou vytvarujeme "placku" a vyrežeme štvorce. Plníme lekvárom /makom, tvarohom, čím len chcete/.
-
7
Ukladáme vedľa seba na plech vystlatý papierom, alebo vymastený a vysypaný múkou. Každú buchtu potrieme z hora a zo strán olejom - aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali.
-
8
Šup s tým do rúry na 180 stupňov na 40-45 minút. Mojich 180 stupňov a 40-45 min. berte len ako odporúčanie, treba to sledovať, keďže každá rúra pečie inak...
-
9
Potom už len posypať cukrom a papať :)
-
10
Z toho istého cesta je možné pripraviť záviny, ovocný koláč s posýpkou, alebo osie hniezda ;)
ty máš droždie+ sodu...v tomto je droždie + prášok do pečicva=už som to skúšala=môže byť..skúsim aj tvoj..:
varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-bez-kysnutiafotorecept/...
*****
*****