
Silvestrovské dipy
Keď je čas oslavovať, pripravte výborné dipy, do ktorých si hostia môžu namáčať pečivo, ...

Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom
Veľký pór si kupujem často. Obľubujem ho hlavne v surovom stave, pokrájaný na tenko, ...

XXL makrónky s malinami
Na prípravu použijeme bielky, ktoré oddelíme od žĺtkov 3 dni vopred a necháme ich odležať, ...

Slaninové žemličky
Recept som našla na obale múky, tak som sa ho rozhodla vyskúšať. Oproti pôvodnému receptu...

Jogurtové raňajky na dobré trávenie
Výdatné zdravé raňajky, ktoré naštartujú trávenie a zlepšia deň.

Buddha miska s jackfruitom
Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše...

Bezlepková žemľová knedľa
S našou žemľovou knedľou už obedy nebudú nikdy ako predtým.

Ryžové placky s kimchi a čedarom
Tieto placky sú skvelým receptom, keď vám zvýši uvarená ryža z predošlého dňa.

Letný vánok
Z bielkou si vyslahame sneh do tuha. Pridame cukor podla chuti a omyte ovocie podla toho...

Broskyne v záveji
Z 3 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme, až kým je sneh hladký...

Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom
To, že pohánka bola obľúbená a vďaka zdraviu prospešným látkam využívaná v pokrmoch našich predkov je známe asi všetkým....

Čoko loko
len tak

Pečené placky z pšeničného lepku
Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale...

Nadýchaná treska na spôsob nátierky
Toto ma len tak napadlo nakolko oblubujem tresku a chcel som ju niako nadýchat . Však...

Vyprážané dubáčie klobúky so šalviou
Tento rok som už po tretí krát natrafila na krásne dubáky. myslím si, že už...

Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby......

Jablkový koláč
Vajcia vyslahame s praskovym a vanilinovym cukrom a so sodou bicarbonou. Pridame nastruhane jablka, muku, kakao.

Zapečené bylinkové vajíčka
Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby...

Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

Údený morský tanier
Opat jeden z nadhernych vytvorov mojej kuchyne... niesom obrovsky fanusik ryb a inych darov mora, no...

Makovo-citrónový závin z lístkového cesta
Tento recept vznikol spôsobom čo chladnička dala :-)...

Hrušky v kréme
hrušky ošupime prekrojíme napoly, zbavime jadrovníkov, vložime do vriacej vody s citonovou štavou a povarime iba bod...

Zemiakový nákyp
Dáte si upiecť. Dáte to piecť na 5 min. Potom to viberiete a dáte do hrnca...

Kuracie prsia s cherry paradajkami a fazuľami
Na oleji si spražíme cibuľu, pridáme napolovice prekrojené cherry paradajky a dusíme asi 10 min. ,...