
Ľahká kelovica s údenou morčacinou
Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....

Polievka s krupicovými haluškami
Táto polievka zasýti mnohé hladné krky, je veľmi chutná, rýchla a lacná.

Klobása v zemiakovom ceste
Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na...

Jemná teľacia sekaná Bankov
Teľacie mäso je v mojich spomienkach spojené s obľúbenou pochúťkou môjho otca, B. P. Plnená teľacia hruď....

Penne so zeleninou, s hríbami a syrom
Tak teda ešte jeden. toto som si vymyslela sama asi tak pred 16 rokmi.

Houbový salát
Kdo sbírá houby, jistě zavařuje i do octa. Takové pikantní, kyselé houby s majonézou...

Bezlepkový likérový tart z medového cesta
Aj vy neodoláte vôni vianočného medovníka? Tak si s nami upečte tento efektný likérový tart bez lepku....

Silvestrovské dipy
Keď je čas oslavovať, pripravte výborné dipy, do ktorých si hostia môžu namáčať pečivo, ...

Kapr se žampiónovou nádivkou
Bohužel jsem přišel o celou databázi fotografií, takže tentokrát je recept jen formou textu.

Krupicové flameri s čerešňovou omáčkou
Z čerešní nemusíme pripraviť len chutný koláč. Deti, ale aj dospelí, budú vďační aj...

Orechový chlebík s hruškovým čatní
Orechový chlebík: Do misy preosejeme múku so soľou, v strede urobíme jamku a dáme do nej rozšľahané...

Studená polievka z marhúľ
Na horúce letá sú ako stvorené studené ovocné polievky – vyskúšajte marhuľovú so smotanou.

Veľkonočný zajačik bez lepku
Viete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája v prírode s jarou, kedy všetko ožíva a množí sa....

Raňajkové taštičky z maslového cesta
Výborné jablkové taštičky. Na prípravu nám postačí len 6 surovín a za pol hodinu máme výborné...

Balíčky s plnkou
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, paprikou, sójovou a worčestrovou omáčkou. Pridáme...

Mechelebe
Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa,...

Špaldové cestoviny s lososom atlantickým PRETO Radoma
Na oleji opražíme nakrájaný pór, pridáme na kocky nakrájaného lososa, ochutíme soľou, korením a...

Cesnakovo-syrová nátierka
Syr nastrúhame najemno. Pridáme k nemu roztlačený cesnak a kupovanú alebo domácu tatársku omáčku a dobre...