Orechovo-mrkvové trojuholníčky
Adrián Rybanský, Andrej Mokoš a šéfkuchárka Andrea Vincúrová
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 24. decembra 2015
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 24. decembra 2015

Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 šálky |
|
4 čl |
|
4 šálky |
|
2 šálky |
|
2 šálky |
|
1 čl |
|
1 šálka |
|
4 ks |
|
Citrónová poleva: | |
300 g |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V mise zmiešame hnedý cukor s vajíčkami, olejom, múkou, škoricou a kypriacim práškom. Premiešame a pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a orechy.
- 2
Ak je cesto tuhé, pridáme trocha mlieka (pre lepšiu chuť môžeme pridať aj šľahačkovú smotanu).
- 3
Cesto pečieme v rúre, skúsime prepichnúť špajľou, ak je suchá, koláč je upečený. Na vychladnutý koláč nanesieme polevu, ktorú sme pripravili z citrónovej šťavy, vody a cukru. Necháme zaschnúť a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu