Moja gulášová polievka

miskabo - bez fotkymiskabo, 13. decembra 2013

Suroviny

cca 500 g
1 ks
3 - 4 ks
1 kocka
podľa potreby
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľku do zlata, pridáme mäsko, zaprášime paprikou a rascou. Necháme podusiť.

  2. 2

    Po chvíli pridáme nadrobno pokrájanú paradajku (bez šupky) a papriku. Dáme na slabý plameň a necháme dusiť vo vlastnej šťave. Posolíme, okoreníme.

  3. 3

    Keď je mäso zmäknuté, pridáme masox. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky. Keď sú zemiaky mäkké, pár ich popučíme, aby zahustili polievku. Pridáme prelisovaný cesnak a polievočku dochutíme soľou, korením, čili, každý podľa chuti.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrá polievka, niekedy ani mäso nemusí byť, dám tam tenkú klobásu ( prešovský kabanos, čertíkov, a pod.) chutí tiež. Ale nepodlievam vodou, ak má byť polievka, zalejem potrebným množstvom vody aby to ozaj bola polievka a nie paprikáš, aj keď ani ten nie je zlý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia