Kuracia roláda s miešanými hubami a jarnou cibuľkou
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 12. augusta 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté a osušene kurča zbavíme kože tak, aby zostala celá. Potom zbavíme kurča celých stehien, tie vykostíme, pridáme vajíčko, smotanu, soľ a rozmixujeme na hladký fáš. Napokon z kurčaťa vyrežeme prsia bez kosti.
- 2
Do pripraveného fášu pridáme najemno posekané huby a na tenké kolieska pokrájanú jarnú cibuľku a všetko spolu premiešame. Kožu z kurčaťa prestrieme na dosku a potrieme ju pripraveným fášom, prsia osolíme a položíme na seba a medzi ne vložíme ešte trochu fášu.
- 3
Prsia zabalíme do kože a potom do potravinovej fólie. Mäso dáme variť do vodného kúpeľa pri 65 °C na 60 minút, potom ho vyberieme a vložíme na 60 minút do rúry s teplotou 71 – 75 °C.
- 4
Do panvice nalejeme olej a necháme ho zohriať, upravené kurča vybalíme z fólie a osušíme papierom. Takto pripravene mäso vložíme do oleja a vypražíme dozlata, koža zostane chrumkavá a mäso šťavnaté.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu