Tento recept vznikol náhodne, opísala som to v Zážitkoch:)Nátierka je jednoduchá, ale zato vynikajúca. Dobrú chuť:)
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažán umyjeme, prepolíme na polovicu, položíme prekrojenou stranou na plech (použila som papier na pečenie) spolu s hlavičkou cesnaku. Pečieme v rúre asi 20 minút. Baklažán by mal byť dostatočne mäkký.
- 2
Po upečení baklažán aj cesnak olúpeme, vychladnuté pomixujeme spolu so sušenými paradajkami (môžu sa samozrejme použiť aj nakladané v oleji). Nakoniec pridáme bryndzu a premiešame. Nepoužila som žiadnu soľ, nakoľko bryndza je dosť slaná. Nátierku je možné dochutiť rôznymi bylinkami, korením...podľa chuti:)...a už len natrieť na čerstvý chlebík:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu