Baklažánová nátierka s bryndzou

pipnat - bez fotkypipnat, 29. apríla 2014

Tento recept vznikol náhodne, opísala som to v Zážitkoch:)Nátierka je jednoduchá, ale zato vynikajúca. Dobrú chuť:)

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1/2 hlavičky
podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme, prepolíme na polovicu, položíme prekrojenou stranou na plech (použila som papier na pečenie) spolu s hlavičkou cesnaku. Pečieme v rúre asi 20 minút. Baklažán by mal byť dostatočne mäkký.

  2. 2

    Po upečení baklažán aj cesnak olúpeme, vychladnuté pomixujeme spolu so sušenými paradajkami (môžu sa samozrejme použiť aj nakladané v oleji). Nakoniec pridáme bryndzu a premiešame. Nepoužila som žiadnu soľ, nakoľko bryndza je dosť slaná. Nátierku je možné dochutiť rôznymi bylinkami, korením...podľa chuti:)...a už len natrieť na čerstvý chlebík:)

Diskusia k receptu

zinnajdha
všetky ingrediencie máme radi. Spolu si ich neviem predstaviť. Ale som zvedavá, teda skúsim.
pipnat
dúfam, že bude chutiť:)ani ja som si to nevedela predstaviť, ale nám veru chutilo:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia