
Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...

Teplý cuketový šalát s fetou
Jednoduchý a veľmi chutný. Na letné obedy či večere, keď už neviete čo s cuketou....

Sladko-kyslé kuracie kúsky
Jedno z najpopulárnejších a najobľúbenejších čínskych jedál.

Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

Makové lievance
Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....

Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....

Rybacie filé na cesnaku a chrene
Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....

Rolky z rybacích filiet
Zmena neuškodí. Rybičky v tvare roládok určite nielen zaujmú, ale aj zachutia. Rýchla príprava...

Šarišské kapustníky
Kapustníky sa robia po celom Slovensku. Ale u nás na Šariši sa robia na rozdiel od...

Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...

Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom
Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou...

Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou
Aj obyčajný smažený chlieb môže vyzerať inak a byť príjemným spestrením jedálnička. Ak ho ponúknete kamarátom,...

Ázijské opekané rezance (stir fry)
Recept som rozdelila na základné suroviny a doplnkové. Dokonca aj mäso môžeme vynechať a výsledné rezance...

Paprikové zemiaky ako príloha
Jednoduchá príloha, ktorú sme už ako deti milovali. Bolo to niečo iné ako "obyčajné" zemiaky....

Ovocné sushi
Mliečna ryža v palacinkovom ceste s ovocím, domácim čokoládovým topingom a ovocným kaviárom.

Palacinky s arašidovým maslom a javorovým sirupom
Palacinky sú v našej kuchyni pomerne často zastúpené. Ale čo tak osviežiť ich inou náplňou, ...

Rybacia fileta na fazuľke
Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...

Švédske mäsové guľôčky so smotanovou omáčkou a zemiakovou kašou
Mäsové guľky sú ideálnou voľbou, ak vám v chladničke leží mleté mäso a už vás nebavia recepty à la chilli con carne alebo plnená paprika či fašírky....

Zemplínske plnené placky
Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ...

Vyprážané zemiakové placičky
Vyzerá to ako fašírky, ale sú to zemiakové placičky. Sú veľmi chutné.

Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou
Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov...

Toasty s volským okom
Aj toasty sa dajú pripraviť netradične. V tomto prevedení sa hodia aj ako pohostenie pre návštevu....

Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...

Drožďová nátierka
Sú dva typy ľudí - buď ju milujú alebo neznášajú. My patríme k tým prvým.

Omeleta s tortillou a plesňovým syrom
Na panvici roztopíme kúsok masla, pridáme na kolieska nakrájanú paradajku a šunku.

Omeleta s brokolicovou náplňou
Omeleta je rýchlo pripravený pokrm. Čo tak ozvláštniť ju brokolicou?

Panvica s kuracím mäsom, cestovinami a zeleninou
Uvariť jedlo nielen rýchlo, ale aj tak, aby po varení neostala zaprataná kuchyňa, nie...

Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...

Sumček africký vo vínovej omáčke
Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

Mäsové guľky v kurkumovej omáčke
Kurkuma je veľmi zdravé korenie. Väčšinou sa používa mletá, ale výborne sa do kuchyne hodí...

Mini palacinky s banánom
Múku a soľ dáme do misky, pridáme tekuté suroviny a vajce. Všetko spolu dobre vymiešame,...

Bulgur s mexickým tuniakom
Výborný šťavnatý bulgur s tuniakom, ktorý zasýti. Rýchla a chutná večera.

Obrátené hovädzie rezne
Mäso nakrájame na plátky. Okoreníme, osolíme a rezne naklepeme v strúhanke.