Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...
Pečené zemiaky
Teraz si poviete, no pečené zemiaky sem dáva, ako keby sme ich nevedeli upiecť...
Kuracia avokádovo-citrónová polievka
Táto polievka je jednoduchá a osviežujúca. Prvýkrát som ju vyskúšal v Mexiku a od vtedy ju...
Cvetajevovej jablkový koláč
Tento výborný jablkový koláč je spojený s menom slávnej ruskej poetky Maríny Cvetajevovej. Presný pôvod tohto...
Polievka z lievika
Recept som objavil v zošite s receptami, už ani neviem odkiaľ som ho získal, tak...
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
Škoricové rolky
Pridávam aj niečo sladké, ochladilo sa nám a k čajíku ako stvorené. A tá vôňa...
Fazuľkový prívarok à la lady Ann
Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala”...
Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...
Podplamenník podľa mňa
Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa...
Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...
Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...
Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...
Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.
Vajíčka v očistci – shakshuka
… alias v „purgatóriu“ (Eggs in Purgatory); tak k tomuto poetickému prekladu som dospel pri bádaní využitia...
Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom
Neskutočne rýchly jablkový koláč, ktorý naozaj poteší.
Kyjevské kotlety
Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18....
Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...
Vatovec s dusenou zeleninou
Tento recept pridávam ako inšpiráciu pre tých, ktorí nájdu vatovec. Je to neobvyklá huba a...
Makovo-jablkový koláč z kysnutého cesta
No a tu je druhá polovica cesta. Síce napíšem suroviny tak ako na prvý pizzový koláč....
Čertovsky pálivé rezne
Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a...
Pečený slivkový lekvár
Nedávno som čítala vážnu diskusiu až hádku na tému džem vs. lekvár. A aha, ...
Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste...
Zemiakový guláš spod Bankova
Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“ z tunajšieho trhu je...
Makovo-jablkové buchty
Závin som už robila makovo-jablkový, tak dnes pre zmenu som upiekla tieto buchty.
Nadýchaná zemiaková focaccia
Na túto focacciu som sa chystala už dlho. Recept je zo stránky pekarnomanie. cz, ale...
Slovenská klasika - trojboj
Kto by nepoznal starú dobrú klasiku jedla. Kapusta - zemiaky - cestovina. Ja občas...