Chutná mixovaná kalerábová polievka fotorecept
Foto: huculovie
Naozaj jednoduchá, rýchla a chutná polievka, plná vitamínov :) Kto má rád, môže doladiť rozpučeným cesnakom. Recept na cca 2,5 l polievočky...
porcií
príprava
Suroviny
2 ks väčší |
|
1 ks malá |
|
100 g |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
podľa potreby |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 ks (podľa chuti, nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Nastrúhame si do misky očistenú zeleninu - mrkvu a kaleráb. Nastrúhaná sa oveľa rýchlejšie uvarí a rozmixuje.
-
2
V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo a pridáme nastrúhanú zeleninu. Pridáme jednu lyžicu oleja a zeleninu opražíme/podusíme 3 minúty.
-
3
Pridáme vodu, korenie a varíme do zmäknutia, cca 15 minút. Podľa chuti môžeme pridať aj kocku bujónu. Kým sa polievka varí, zemiaky očistíme a nakrájame na drobné malé kocky, aby sa uvarili rýchlejšie.
- 4
Následne ohrev stiahneme na minimum a polievku rozmixujeme.
- 5
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a mrveničku, varíme do zmäknutia zemiakov posledných 10 minút. Môžeme si pripraviť vlastnú domácu mrveničku z krupice a jedného malého vajíčka - zmiešať do tvrdšieho cesta a už len nastrúhať priamo do polievky.
- 6
Hotovo :) Komu chutí, môže pred podávaním nastrúhať na polievku syr.
Tiež kalerábová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu