Polievka z hlávkovej kapusty fotorecept
Foto: marienka44
Recept som odskúšala a vylepšila zo stránky Dobrú chuť. Ostal mi zbytok na jemno nakrájanej hlávkovej bielej kapusty, asi 300 g. Dá sa kúpiť Zobraziť celý popisRecept som odskúšala a vylepšila zo stránky Dobrú chuť. Ostal mi zbytok na jemno nakrájanej hlávkovej bielej kapusty, asi 300 g. Dá sa kúpiť už nakrájaná biela a aj červená kapusta v Kauflande vo vaničke o váhe 1 kg. Tak som vyskúšala uvariť túto ľahkú polievku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozohriatej masti opražíme trochu pokrájanej údenej slaniny, v zápätí pridáme pokrájanú cibuľu. Po zapenení cibule pridáme na kolieska pokrájanú klobásku (ja som použila z mangalice, bez éčiek z Lidla). Keď klobáska pustí šťavu, pridáme nakrájaný cesnak (dostala som kúpiť už mladý, nový z Maďarska) a pokrájanú hlávkovú kapustu. Chvíľku miešame, pridáme aj ostatné pochutiny (bobkový list, kúsok sušenej chilli papričky, nové a mleté čierne korenie, červenú mletú papriku) a zalejeme vriacou vodou z varnej kanvice. Pomaly varíme.
- 2
Neskôr pridáme na malé kocky pokrájaný zemiak a vriacou vodou zaliatu a následne scedenú pohánku s krúpami. Pohánku a krúpy zabárame pred prípravou v osobitnom hrnčeku, inak by bola horká. Všetko varíme do zmäknutia.
- 3
Do odstavenej polievky pridáme majoránku pomrvenú medzi dlaňami. Dochutíme soľou, asi 2 KL cukru a octom podľa vlastnej chuti.
- 4
Na zvýšenie nutričnej hodnoty jedla a na zahustenie som pridala aj 1 PL ovsených vločiek. Chilli papričku môžete vynechať, ale ja mám rada pikantné. Polievka je osviežujúca a hlavne bez múky.
Tiež kapustová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne za pochvalný komentár. Vnukovi veľmi chutila, vraj bola dobre a vyvážene ochutená. Tie krúpy boli v pôvodnom recepte na stranke Dobrú chuť, pohánku pridávam skoro všade, lebo obsahuje ritín a spevňuje cievy. My starší musíme dbať, aby jedlo bolo aj liekom.:-)
Áno, dobrá, chutila nám, varila som ju prvýkrát. Moja neb. svokra spomínala aj tzv. židovskú kapustu. Bola diétna, možno takáto.